• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az EFI teret ad a rendszeres mozgáshoz

Regionális hírek MA 15:13 Forrás: Weborvos
Az EFI teret ad a rendszeres mozgáshoz

Az EFI szakmai programjának célja, hogy a fiatalabbak számára szervezett programokon túl az idősebb korosztály is aktív legyen.

Gyalogló klub, boxing fitness, alakformáló női torna, jóga, gerinctorna, gyerektorna (lúdtalp és tartásjavító torna), kezdő fitness tánc és zsírégető edzés. Mindezen mozgásprogramokat ingyenesen vehetik igénybe az orosháziak és a kistérségben élők.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház Egészségfejlesztési Irodájának (EFI) szervezésében a nyáron 12 alkalmas úszásoktatás keretében 20 gyermek sajátíthatta el az úszás alapjait, emellett pedig újraindultak a mozgásprogramok.

– A központilag meghirdetett “MOZGÁS ÉVE” programsorozat értelmében egészségfejlesztési irodánk a mozgásprogramokat kiemelt feladatként kezeli, hisz a testmozgás a fizikai állapot javítása, szinten tartása mellett a mentális egészség megőrzésében is fontos szerepet játszik – mondta dr. Dr. Bozsár Stefánia. Az orosházi kórház főigazgatója hozzátette, Orosházán jelenleg hat féle programból (gyalogló klub, boxing fitness, alakformáló női torna, jóga, gerinctorna, gyerektorna-lúdtalp és tartásjavító torna) lehet választani.

Mozgásórák a kistérség településein

Az EFI szakmai programjának célja, hogy a fiatalabbak számára szervezett programokon túl az idősebb korosztály is aktív legyen.

– Várjuk azokat, akik szeretnének egészségesebb, aktív életmódot élni. A mozgásórák népszerűek a lakosság körében, mindegyik meghirdetett alkalom gyorsan betelik. A kórház ellátási területébe több település tartozik, így fontos, hogy az ott élők is lehetőséget kapjanak. Ezért már a kistérségben élők is igénybe tudják venni az ingyenes, szakedzők által vezetett edzéseket – jelentette be dr. Bozsár Stefánia.

Elsőként Nagyszénáson indult a kezdő fitness tánc program a művelődési házban, amely szerdánként látogatható. Tótkomlóson is kezdő fitness tánc óra indult, melyet a résztvevők csütörtökönként látogathatnak a művelődési központban. Csanádapácán pedig zsírégető edzés és köredzés van szombatonként az Arany János Művelődési Központban.

Kinek milyen edzés való? Segítünk!

Az EFI naptárában kisgyermektől az idősig mindenki megtalálja a saját egészségi állapotának megfelelő edzést, amelyet szívesen végez egészségmegőrzésének érdekében.

Aki bizonytalan, vagy még nem tudja, számára mi a megfelelő edzés, annak ajánljuk figyelmébe a 2024. október 11-én, az orosházi kórházba szervezett egészség- és szűrőnapot.

Ennek egyik eleme lesz a Mozdulnék Sportlabor, ahol különböző szűréseket végeznek gyermekek és felnőttek részére. Itt felmérik az egészségi állapotot és ennek megfelelően tesznek javaslatot, kinek milyen mozgásforma az ajánlott. Ezt követően pedig akár már a helyszínen vagy akár a Facebook oldalon jelentkezhet az EFI ingyenes programjaira.

Oktatók és edzéseik

●       Csoh Anita - alakformáló női torna, köredzés, zsírégető torna

●       Szász Nelli - jóga

●       Erostyák Zoltán - boxing fitness

●       Furákné Szabovik Renáta - gerinctorna

●       Pataki Márk - gyerektorna (lúdtalp és tartásjavító torna)

●       Bogdánffy-Szőke Anett-  kezdő fitness tánc