• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az OMSZ is besegít a hajléktalanok krízisellátásába

Regionális hírek Forrás: MTI

Kilencven százalék körüli az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága.

A hideg idő beálltával országosan kilencven százalék körülire nőtt a hajléktalanok számára fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága - közölte a Menhely Alapítvány igazgatója hétfőn az MTI érdeklődésére. Aknai Zoltán elmondta, a mostani adatok megfelelnek az ilyenkor szokásosnak - tette hozzá. Ezek az adatok csak az éjjeli menedékhelyek kihasználtságára vonatkoznak, nem tartalmazzák az ettől eltérő szállástípusok - átmeneti szállók, rehabilitációs otthonok, bentlakásos intézmények adatait - jegyezte meg Aknai Zoltán.

Mint kiemelte, a hideg beálltával az emberek is jobban figyelnek az utcán élő emberekre, a hétvégén a szokásosnál jóval több hívás érkezett a diszpécserszolgálathoz. Szólt arról is, kiegészítve a folyamatosan működő úgynevezett krízisautó szolgáltatásait az Országos Mentőszolgálat üzembe állított egy autót, amely a hajléktalanok elhelyezésében segít.

Románné Bolba Márta józsefvárosi evangélikus lelkész hétfőn közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a hidegre való tekintettel az ökumenikus imahetet követően a római katolikus, a református, az evangélikus, a baptista és az adventista felekezet összefogásával ideiglenes krízisszállás nyílik a VIII. kerületi Illés utcában.

Az intézménybe beköltöző húsz ember nem csak ellátást, azaz szállást és étkezést kap, hanem az önkéntes segítők különféle közösségi programokat is szerveznek számukra, "lelki segítséget, talán reményt is kapnak a befogadott emberek" - írta Románné Bolba Márta.

OKF: további melegedőket nyithatnak meg hajléktalanoknak
A következő napokban várható rendkívül hideg időjárás miatt a katasztrófavédelem kezdeményezte további melegedőhelyek megnyitását hajléktalanok számára - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő este az MTI-t.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem felvette a kapcsolatot a megyei védelmi bizottságokkal, az önkormányzatokkal és a karitatív szervezetekkel. Ha bármelyik úgy ítéli meg, hogy a rendelkezésére álló hajléktalan-melegedőhely befogadóképessége nem elégséges, a katasztrófavédelem a lehető legrövidebb idő alatt újabbakat nyit meg a rászorulók számára - tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a héten folytatódik a hideg téli idő. Éjszakánként többször mínusz 10 Celsius-fok körüli fagyra lehet számítani, több helyen nappal is fagypont alatt lesz a hőmérséklet.