• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az orosházi kórház is várja a szentesi kismamákat

Regionális hírek 2023.02.16 Forrás: orosházi kórház
Az orosházi kórház is várja a szentesi kismamákat

Mivel Szentesen átmenetileg szünetel az ellátás, az NNK negyedikként az orosházi kórházat is kijelölte helyettesítőként.

Az utóbbi hetekben számos szentesi és környékbeli várandós édesanya kereste fel ellátási igényével az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályát, miután a szentesi kórházban az év eleje óta szünetel a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás. Kórházunk most megkapta a hivatalos kijelölést a szülészeti fekvőbeteg szakellátás és a hozzá kapcsolódó újszülött ellátás biztosítására, valamint a nőgyógyászati fekvőbetegek ellátására - olvasható az intézmény közleményében.

A Szentesen található Csongrád-Csanád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztályán 2023. január 1-je óta átmenetileg szünetel a fekvőbeteg szakellátás. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) első körben három egészségügyi szolgáltatót jelölt ki az ellátásra, így a szentesiek a szünetelés alatt a hódmezővásárhelyi, a kecskeméti vagy szegedi kórházakban szülhettek vagy gyógyulhattak.

Kijelölt kórház lett az orosházi is

– Mivel Orosháza Csongrád-Csanád Vármegye határán fekszik, ezért a szentesi kórház ellátási körzetében élő betegek jelentős részének közelebb van kórházunk, mint a többi kijelölt intézmény. Emellett az Orosháza-Szentes között felújított összekötő út nagyban javítja a két település között élők gyors és biztonságos közlekedését, kórházunk gyors elérhetőségét. Ezért kérvényeztük az NNK-nál, hogy jelöljék ki az orosházi kórházat is a nőgyógyászati és a szülészeti ellátásra, ezen kérésünknek pedig helyt adtak – jelentette be dr. Duray Gergő

A Dr. László Elek Kórház intézményvezetője hozzátette, ha a Szentes város és vonzáskörzetében élő nők Orosházán szeretnék világra hozni gyermeküket, vagy nőgyógyászati szakellátást igénylő panaszukkal Orosházára jönnének gyógyulni, úgy a kórház személyi- és tárgyi feltételei, valamint ágyszám kapacitása ezt lehetővé teszi.

Mi kell az átjelentkezéshez?

Amennyiben az orosházi kórház ellátási területén kívül lakó nő úgy dönt, hogy gyermekét az orosházi kórházban szeretné világra hozni és a szülés előtti terhesgondozást is itt szeretné végeztetni, úgy befogadó nyilatkozatot kell kitöltenie, melyet az intézményvezető főorvos ellenjegyez. Kizárólag ennek birtokában vehetjük gondozásba az érintett asszonyokat. Ezt a nyilatkozatot a kórház Szülészet Nőgyógyászati Osztályán lehet igényelni, illetve letölthető a kórház weboldaláról.

Az orosházi kórház weboldalán részletes tájékoztatót olvashatnak a szülésről, emellett a szülésznők rendszeresen tartanak nyílt napot, ahol személyesen lehet feltenni a kérdéseket, illetve megtekinthető a szülőszoba és a vajúdószoba. Ezen eseményekről a kórház weboldalán, Facebook oldalán vagy Instagram oldalán adnak tájékoztatást.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink