• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az SZTE hallgatói számára is elérhető az MI alapú asszisztens

Regionális hírek MA 05:07 Forrás: MTI
Az SZTE hallgatói számára is elérhető az MI alapú asszisztens

A Coach képes karrierrel kapcsolatos tanácsokat adni és támogatást nyújt az állásinterjúkra való felkészüléshez.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói számára is elérhető a Coursera Coach, a világ legnagyobb online oktatási platformjának mesterséges intelligencia alapú asszisztense - tájékoztatott a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden.

Közleményük szerint Európában egyedülálló együttműködésben fejleszti a felsőoktatást az SZTE és a Coursera. Az erről szóló szerződést tavaly januárban írták alá. Az azóta eltelt időszakban folyamatosan bővült, fejlődött az együttműködés és bővültek a hallgatók lehetőségei. Azon felül, hogy a megállapodás értelmében minden szegedi egyetemi polgár hozzáférhet a Coursera felületén elérhető online tananyagokhoz, azaz a legnevesebb egyetemek és vállalatok tanfolyamai és oktatási tartalmai korlátozás nélkül épülhetnek be a szegedi képzésekbe, most egy újabb lehetőség is megnyílt a tanulók számára. Az SZTE polgárai ingyenesen és korlátozás nélkül, magyar nyelven is használhatják a Coursera Coach-ot.

A mesterséges intelligencia által vezérelt tanulási asszisztens segíti a felhasználókat a kurzusokkal kapcsolatos kérdéseikben és támogatja őket a tanulás során. A Coach generatív mesterséges intelligenciát, valamint a Coursera vállalati és egyetemi partnerei által készített szakértői tartalmat használ - míg tehát a szintén népszerű generatív mesterséges intelligenciát használó eszköz, a ChatGPT általános célú, a Coursera Coach kifejezetten az oktatási támogatásra és tanulási folyamatok segítésére specializálódott.

Mindkettő a generatív AI és a nagy nyelvi modellek (LLM) technológiájára épül, de különböző célokra optimalizálták őket. A Coach képes karrierrel kapcsolatos tanácsokat adni és támogatást nyújt az állásinterjúkra való felkészüléshez. Segít a bonyolult fogalmak megértésében, felkészít az értékelésekre, és motivációs támogatást nyújt a tanulási folyamat során.

A Coursera kurzusok tartalmának elsajátításával párhuzamosan, azonos felületen látható az avatar, amely a tanulás minden percében készen áll a csevegésre - ha tehát megbízható forrásból van szükség információra vagy támogatásra, egy kattintással elérhető a segítség. A Coach forrásai a Coursera tananyagai, és a válaszaihoz képes online tartalmakat megadni, hogy alaposabb lehessen a tájékozódás - áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek