• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Budapesten marad a szmogriadó

Regionális hírek Forrás: MTI

Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten.

Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten, tekintettel a vasárnapi, kismértékben romló mérési eredményekre és a kedd estére várható kedvezőtlen meteorológiai helyzetre - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-t. A légszennyezettségi állapotot folyamatosan mérő műszerek ellenőrzött adatai szerint vasárnap a kis méretű szálló por (PM10) mennyisége a levegőben három fővárosi mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, a köbméterenkénti 75 mikrogrammot, ugyanakkor továbbra is minden mérőponton magasabb volt az egészségügyi határértéknél, a köbméterenkénti 50 mikrogrammnál - olvasható a közleményben.

Mint írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint hétfőn eleinte változóan felhős lesz az ég, majd megnövekszik a felhőzet. A nap második felében jelentéktelen eső sem kizárt. A délkeleti szelet napközben élénk, a budai oldalon esetleg egy-egy erős lökés kísérheti. Vasárnaphoz képest csökken a légszennyező anyagok koncentrációja. A szálló por mennyiségének napi átlaga valószínűleg a legtöbb helyen a tájékoztatási szint alá csökken, ugyanakkor kedd estétől nagymértékben romlik a levegőminőség.

A közlemény szerint Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik továbbra is korlátozzák autóhasználatukat, valamint az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, amelyek társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a légszennyező anyagok helyhez kötött kibocsátását.

A főpolgármester - az avar és a kerti hulladék nyílt téri égetése tilalmának fenntartása mellett - ismételten önkorlátozást kér a budapestiektől. A városvezető azt kéri a lakosságtól, hogy mérsékeljék, lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést, mérsékeljék a gépjárművek indokolatlan - álló helyzetben történő - alapjárati üzemeltetését, a szilárd- és az olajtüzelésű berendezések használatát, míg a szolgáltató, termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői csökkentsék a káros anyagok kibocsátását.