• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Családi napközit hozott létre a kórház

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A kisgyermeket nevelő szülők visszatérhettek a munkahelyre, miközben gyermekük jó helyen van.

Több mint 28 millió Ft Európai Uniós támogatást kapott az Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet a TÁMOP-2.4.5-12/5-2012-0005 azonosító számú projekt keretein belül családi napközi kialakítására.  A támogatásnak köszönhetően 5 gyermek gondozása és 2 fő szakmai személyzet alkalmazásba vétele jöhetett létre. Az infrastruktúra biztosítására 4 db helyiség és a kiszolgáló egységek felújítása, valamint az udvaron játszótér kialakítása valósulhatott meg. A kisgyermek ellátási szolgáltatást igénybe vevő szülők pedig kompetenciaképzésen vehettek részt, valamint lehetővé vált számukra a munkavállalás - adta hírül az intézmény közleményben.

A pályázati kiírás alapvető célja a munkahelyi és a családi élet összeegyeztethetőségének elősegítése, a kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piaci részvételének növelése volt, a kisgyermek-ellátási szolgáltatások munkahelyen történő megszervezése által. A pályázati célok alapján létrejött családi napközi megfelelő körülményeket, nappali felügyeletet, gondozást, étkezést és foglalkozást biztosított a megvalósítás időszakban és biztosít a fenntartási időszak alatt egyaránt, a munka világába visszatérő szülők 0-3 éves gyermekei számára. Képzett szakemberek és megfelelő környezeti feltételek biztosítják a minőségi gyermekellátást és a fejlesztés magas színvonalát.

A családi napközi belső tere több mint 200 négyzetméteren helyezkedik el, ez 4 helyiséget és a kiszolgáló egységeket jelenti. Emellett kültéri része egy 85 négyzetméteres, kerítéssel körbekerített, füves és ütéscsillapító lapokkal felszerelt kertrész, életkori sajátosságoknak megfelelő gyermekjátékokkal berendezve

A Kistücsök Családi Napközi minőségpolitikai és működési alapelvei, személyi és tárgyi feltételei az érvényes jogszabályok és „a családi napközi működésének követelményei" című módszertani útmutatóban előírtak szerint kerültek kialakításra. A nevelési elveket, programokat a gyermekek életkorához, személyiségéhez igazították. A kezdetektől kiemelten fontos volt az egyéni képességek fejlesztése, kibontakoztatása, rendszeres mozgással az egészséges életvitel kialakítása, a környezeti nevelés, az érzelmi és szociális fejlődés, valamint a megismerési folyamatok segítése.

A Kistücsök olyan családi napközi, ahol érzelmileg kiegyensúlyozott, biztonságos egészséges környezetben, otthonosan mozgó, tevékeny gyermekek élik boldog, élményekben gazdag gyermekkorukat - áll a közleményben.