• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Digitális tananyagfejlesztés az egészségtudományok terén

Regionális hírek 2024.06.25 Forrás: Unideb.hu
Digitális tananyagfejlesztés az egészségtudományok terén

A projektben egy összefoglaló e-kézikönyv és animációs film készült, valamint új e-kurzusok alapjait is lerakták a szakemberek.

Az egészségtudományok területén innovatív digitális tananyagfejlesztésben, az e-learning rendszerek széleskörű használatának segítésében vett részt egy nemzetközi program keretében a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara, a Sapientia Egyetem, az Eperjesi Egyetem, a Selye János Egyetem és a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület. A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar koordinálta INDEHEP projekt célja a Covid-helyzet miatti kihívások által felgyorsult innovatív oktatási folyamatok beépítése volt az egészségtudományok tananyagfejlesztéseibe és képzéseibe - tudatta az egyetemi portál.

Szakál Zoltán projektvezető, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar egyetemi docense a program zárókonferenciáján elmondta,  olyan célokat fogalmaztunk meg, melyek a partnerintézményeknek is javára váltak. A Covid-helyzet sok hiányosságra rávilágított, ebből kiindulva jövőbemutató, innovatív megoldásokat kerestünk annak érdekében, hogy a meglévő e-rendszereket innovatív alapon fejlesszük tovább és azokat hatékonyan alkalmazhassuk a felsőoktatásban.

A program során az egészségügy, a pedagógia, a digitális oktatás, valamint az integrált e-learning és e-oktatási rendszerek területén tartottak szakmai tréningeket, melyeken a négy felsőoktatási intézmény szakemberei tettek ajánlásokat az innovatív digitális oktatásfejlesztésre. A Sapientia Egyetem, az Eperjesi Egyetem és a Selye János Egyetem képviselői kiemelték: hasznos tapasztalatokat szereztek a digitális tananyagfejlesztés területén, határon átívelő kollaborációk valósultak meg, valamint szemlélet- és tudásbővítést értek el a hallgatók és az oktatók körében.

A szakmai munka eredményeként a konzorcium egy 400 oldalas tudományos ismeretterjesztő és módszertani ajánló elektronikus kézikönyvet készített, valamint az e-handbook fejlesztése során szerzett tapasztalatok alapján angol és magyar nyelvű animációs rövidfilmet készítettek, ebben vizuálisan is megjelennek a szakmai tréningek eredményei, a konzorcium ajánlásai. Mindemellett egy E-Twinning közös koordinálású szabadon választható e-kurzus fejlesztése is megtörtént az egészségszociológia, az egészségpedagógia, az infokommunikáció, a drog- és alkoholprevenció területén. Összességében nyolc tantárgy fejlesztése történt meg a Moodle e-learning keretrendszerben. További részletek a teljes beszámolóban

(Fotó: unideb.hu)