• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Disney karakterek színesítik a nyíregyházi gyermekosztály falát

Regionális hírek 2022.12.13 Forrás: Weborvos
Disney karakterek színesítik a nyíregyházi gyermekosztály falát

A 2,4 méter magas és 7,3 méter hosszú kép célja, hogy szebbé tegye az ambuláns és bent fekvő beteg gyerekek mindennapjait.

Hatalmas falikép került ki a Jósa András Oktatókórház Gyermekgyógyászati Tömbjében található közösségi terem falára. A 2,4 méter magas és 7,3 méter hosszú kép célja, hogy a rajta található több tucatnyi különböző Disney karakterrel szebbé tegye az ambuláns és bent fekvő beteg gyerekek mindennapjait - adták hírül közleményben.

Betegnek lenni nemcsak fizikailag, de sokszor érzelmileg is egy igen megterhelő állapot, főleg, ha mindez hosszú hetekig, hónapokig vagy akár évekig húzódik el. Átszövi a mindennapokat, csökken a teherbírás, a teljesítmény, a jókedv, depresszív tünetek is jelentkezhetnek, ami nagyon megterhelő lehet a betegnek és a környezetében élőknek egyaránt. Sőt akár magára a gyógyulás folyamatára is negatív hatással lehet. Ezért ma már egyáltalán nem szokatlan, amikor az orvostudomány a test mellett a szellemi állapotot is figyelembe veszi, illetve olyan tanácsokat ad vagy terápiát ír elő, ami lelki folyamatainkat pozitívan befolyásolja. Mindez a gyermekeknél fokozottan igaz, mert bár testük általában gyorsabban regenerálódik, sokszor türelmetlenebbül kezelhetik a betegség állapotát és az azzal járó kellemetlenségeket.

A The Walt Disney Company „Pillanatok, amelyek számítanak” program egy globális társadalmi felelősségvállalási stratégia része, amelynek célja, hogy olyan élményeket biztosítson a kisbeteg számára, amelyek a történetmesélésen és a karaktereken keresztül pozitív érzéseket, emlékeket keltenek és a bizalmi kötődést segítik elő, illetve mérhető hatást gyakorolnak az érzelmi ellenálló képességre. Ezáltal vidámabbá tegye mindennapjaikat a nehezített körülmények között is.

Az érzelmi rugalmasság nem a negatív érzelmek, gondolatok elfojtásáról szól, hanem arról, hogy megtanuljunk őszintén, nyitottan szembenézni, majd elengedni ezeket, hogy megtalálhassuk azokat a valódi értékeket, amelyek mentén teljes életet élhetünk. Ennek a programnak a keretében került fel a nyíregyházi gyermekosztály falára a hatalmas, 2,4 méter magas és 7,3 méter hosszú Disney falikép is. Évente közel tízezer fekvő és nyolcvanezer ambuláns beteget kezelnek a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályán számos olyan speciális ellátással, melyek csak ezen az osztályon érhetőek el a megyében.

„Gyerekosztályunk a megye legnagyobb egészségügyi intézményének az osztálya, ellátási feladata az egész megyére kiterjed. A közösségi teremben számos terápiás foglalkozást vezetnek kollégáink, nagyon sok kisgyermek fordul meg itt naponta. Nem csak a bent fekvő kis betegek, hanem ambuláns ellátás keretében is érkeznek ide gyerekek és szüleik. Nagyon örülünk a The Walt Disney Company felajánlásának, és bízunk benne, hogy színesebbé tudja tenni kis betegeink és szüleik ittlétét.” – mondta el dr. Dicső Ferenc, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház - Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Legolvasottabb cikkeink