• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Durván bántalmazták a gyermeket, az Emmi vizsgálja az ügyet

Regionális hírek Frissítve 2020.01.10 Forrás: Weborvos összeállítás
Durván bántalmazták a gyermeket, az Emmi vizsgálja az ügyet

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást a gyermekotthonban történt eset miatt.

Belső vizsgálatot indított Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazás miatt - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel. A közleményben azt írták, hogy az államtitkár - akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában megjelent felvétel - tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról, és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, Benedek István Zsoltot. Az Emmi hangsúlyozta közleményében, hogy a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben, idézi az MTI. 

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket. A rendkívül durva bántalmazásról és megalázásról legelőször az Index számolt be, a Facebook-ra felkerült felvétel is itt tekinthető meg korhatár kikötése nélkül. 

A rendőrség az Index kérdésére azt válaszolta, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást. Arról egyelőre nem nyilatkoztak, hogy kezdeményezték-e a fiú letartóztatását. Később a Police.hu-ra tettek ki egy közleményt, amiben már azt írták, hogy a nyomozók a sértettet és a gyermekotthonban további tanúkat hallgattak meg. A beszerzett bizonyítékok alapján a két feltételezett fiatalkorú elkövető egyikét gyanúsítottként hallgatják ki, míg társával szemben körözést rendeltek el − közölte a rendőrség. Az Index úgy tudja, a rendőrség a verekedő fiút keresi, aki vélhetően időközben megszökött a gyermekotthonból. A bántalmazás a Somogy megyei Zita Gyermekotthonban történt. 

Az MTI kora esti híradása szerint  elfogta a rendőrség pénteken a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás másik gyanúsítottját. A körözött 16 éves fiatal bűnügyi őrizetbe került, és kezdeményezték letartóztatását. A gyanú szerint ő követte el a bántalmazást, a bűncselekményről a felvételt a korábban elfogott és kihallgatott társa készítette. A kaposvári kapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz, a nyomozók kihallgatták a sértettet és tanúkat is meghallgattak a gyermekotthonban.

Legolvasottabb cikkeink