• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egri radiológusok: nyílt levél és reagálások

Regionális hírek Forrás: Weborvos összeállítás

Egyelőre nem csitulnak a kedélyek az egri kórház radiológiai osztályáról távozott orvosok körében.

Öt szakorvos távozott októberben a Markhot Ferenc Kórház Radiológiai Osztályáról arra hivatkozva, hogy nagyon rossz a hangulat, s nem megfelelőek a munkakörülmények – minderről a heol.hu számolt be. Ennek kapcsán a Magyar Orvosi Kamara megyei elnökeként dr. Pócs Alfréd tiltakozó levelet juttatott el a heol.hu szerkesztőségébe, amelyet 44 orvos látott el kézjegyével. Ebben dr. Fazekas Péter (korábbi osztályvezető) Salgótarjánból való visszahívását szerették volna elérni, választ azonban nem kaptak a kórház vezetésétől. Pócs doktor akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte a fiatal szakorvosok távozásával ellehetetlenül a radiológiai osztályon a munka: felére csökkenhet az egy nap alatt elkészülő CT- és MR-leletek száma, az érfestés, értágítás esetében ez harmadolódni fog. Kifejtette azt is, hogy pótolhatatlan szakemberek távoztak a kórházból – írja a heol.hu portálja.


A kórház megbízott főigazgatója, dr. Tóth Ildikó a történtek után úgy látta, hogy nincs ok pánikra, van elég orvos, hiszen 13-an maradtak a radiológián. Hatan közülük nyugdíjasként látják el szakorvosi feladataikat, négy rezidens is dolgozik. Véleménye szerint elsősorban a pénz játszott szerepet az orvosok távozásában. A környékbeli kórházak esetenként dupla fizetésért csábították el a doktorokat.


December 28-i keltezéssel írt nyílt levelet az egri radiológia ősszel távozó hat szakorvosa. A levelet teljes terjedelmében közli a radiologia.hu portálja. A levél írói többek között jelzik, hogy a tisztázás szándékával szólalnak meg, s felháborítónak tartják a mentorukat, Fazekas Péter magatartását és szakmai munkáját bíráló nyilatkozatokat. Szakmai aggályaikat is megfogalmazzák, többek között elkeseríti őket, hogy az egri radiológiai osztály az utolsó és egyetlen a megyei kórházak között, melynek röntgen részlegei nincsenek digitalizálva


Ezek után a Markhot Ferenc Kórház reagált a korábban Egerből távozó radiológusok nyílt levelére, amelyet szintén a radiologia.hu portál közöl teljes terjedelmében. Ebben az áll többek között, hogy teljesen megújult a Markhot Ferenc Kórház műszerparkja, s itt találhatóa a legkorszerűbb CT Heves megyében. Az intézmény jelzi levelében, hogy az intézményből eltávozott radiológusok személyeskedő, orvosokhoz méltatlan stílusú levelét kommentálni nem kívánja és sajnálja, hogy az elkeseredettség erre a lépésre ragadtatta őket. Az elavult géppark miatt hagyták el a kórházat indoklásuk szerint, holott tudták, a modern gépek beszerzése folyamatban van, illetve decemberben már meg is történt. A Radiológiai osztályon nincs szakember hiány, eddig is volt példa távleletezés igénybevételére, melyet komoly szakmai referenciával rendelkező céggel biztosít az intézmény, ebben a cégben speciális képzettséggel rendelkező radiológusok végzik a munkát.


Méltatlan ez a támadás, fogalmazott dr. Kis Zsuzsanna osztályvezető főorvos, a távozó radiológusok nyílt levelének egyik címzettje, akivel a radiologia.hu portál készített rövid interjút december 30-án. Bár a részleteket pedig nem kívánta kommentálni, úgy vélte, mindannyiuk számára méltatlan ez a levél, mert olyan mélységeket jár meg, amelyek messzemenőkig elszomorítják.