• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új eszközök a hatvani kórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Szakorvosok foglalkoztatására nyílt lehetőség, illetve négy berendezést vásároltak.

Lezárult a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben az a TÁMOP-6.2.4/B/12/2 azonosítószámú, „Struktúraváltáshoz kapcsolódó képzést és foglalkoztatást támogató fejlesztés", melynek keretében az intézmény korábban bruttó 21,9 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el.


Ez a projekt szorosan kötődik „a rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban" című azon pályázathoz, melynek köszönhetően korábban létrejött a járóbeteg Rehabilitációs Központ a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben.


A fejlesztésnek köszönhetően 1 fő ergoterapeutával, 1 fő fizioterápiás szakasszisztenssel, 1 fő kardiológiai és angiológiai szakasszisztenssel és 1 fő légzőszervi szakápolóval bővült az egészségügyi intézmény szakember gárdája. Szintén a pályázat révén került sor 1 fő rehabilitációs szakvizsgával rendelkező tüdőgyógyász szakorvos, 1 fő mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, valamint 1 fő rehabilitációs szakvizsgával rendelkező kardiológus szakorvos foglalkoztatására.


Négy új eszközt helyeztek üzembe a KEOP - 5.6.0/E/15 azonosítószámú projekt keretében: nemcsak a hatvani kórház eszközparkja bővült, hanem egyúttal az általa működtetett Aszódi Szakrendelőé is. A többlettámogatással növelt, vissza nem térítendő európai uniós beruházás mértéke 358,2 millió forint volt.


A fejlesztésnek köszönhetően már novemberben megérkezett Hatvanba a Mobilett Mira digitális mobil röntgen és a Mammomat Inspiration digitális mammográfiás röntgen készülék. Mindkét eszköz digitális; az egyik legmodernebb technikát alkalmazzák és illeszkednek a jelenleg már működő diagnosztikai rendszerhez. Konstrukciójuknál fogva minimalizálható a kezelői tévedések lehetősége és az ebből eredő felesleges sugárterhelés.


Szintén a most lezárult projekt keretében – már a többlettámogatásból - helyeztek üzembe decemberben egy újabb C íves képerősítő berendezést (képünkön). Az év utolsó hónapjában egy direkt digitális felvételi és átvilágító berendezést telepítettek Aszódon a Tüdőgondozóba. A pályázaton belül az aszódi fejlesztés összértéke meghaladta a 133 millió forintot, és lehetővé tette a Tüdőgondozóban a nyáron megkezdett digitális átállás befejezését.