• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Egyetemi vezetőkről is döntött a Szenátus Debrecenben

Lapszemle 2019.03.27 Forrás: Unideb.hu
Egyetemi vezetőkről is döntött a Szenátus Debrecenben

Van néhány egység, ahol jobban oda kell figyelni a költségvetési fegyelemre, a legnehezebb az idén is a Kenézy-kórház finanszírozása.

A Népegészségügyi Kar vezetésére Zsuga Judit egyetemi docens kapott dékáni kinevezést 2019. április 1-jétől, míg a Nyíregyházán működő Egészségügyi Kar dékáni feladatainak ellátásával 2019. december 31-ig Móré Mariann egyetemi docenst bízta meg a rektor – döntött a Debreceni Egyetem Szenátusa március 21-én.

Az unideb.hu tudósítása szerint Szilvássy Zoltán rektor beszámolójában kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Bankkal szoros együttműködésben hamarosan létrejön a Gazdaságtudományi Karon az MNB Tanszék, ami jelentős szerepet kap a régió gazdaságfejlesztésében.

...

Az Általános Orvostudományi Karon létrejött az Orvosi Klinikai Farmakológiai Tanszék, a Bölcsészettudományi Karon pedig Alkalmazott Muzeológiai Tanulmányok Kihelyezett Tanszék alakult a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum közreműködésével.

Számos oktatási ügyet is tárgyalt a Szenátus. A képviselők elfogadták a 2019/2020-es tanév időbeosztását, támogatták többek között az agrárinformatika és üzleti digitalizáció alapszak, a biotechnológia alapszak, a vállalatgazdaságtan mesterszak létesítésére vonatkozó javaslatot, illetve a természetvédelmi mérnök alap- és mesterszak duális formában történő indításának, valamint több szakirányú továbbképzési szak – így például az élelmiszerlánc nyomon követési szakmérnöki és szaktanácsadó szakok – létesítésének és indításának javaslatát.

– A karok mindegyikénél biztosított a stabil működés, ugyanakkor van néhány egység, ahol nagyobb odafigyelést igényel a költségvetési fegyelem. A legnehezebb az idén is a Kenézy-kórház finanszírozása. Ennek egyik oka, hogy a másfél évvel ezelőtti integráció közvetlen jótékony hatásai még nem érvényesülnek. De bízom benne, hogy előbb-utóbb olyan szakaszba ér a folyamat, hogy nem keletkezik hiány a rendszerben – bizakodott Bács Zoltán. A kancellár hozzátette: a fő számok elfogadását követően egy hónap áll rendelkezésre, hogy elkészítsék a kari és szervezeti egységekre, Klinikai Központra, Kenézy Gyula Egyetemi Kórházra vonatkozó részletező költségvetést, és a következő szenátusi ülésen megtárgyalják azt.

További részletek a cikkben.

 

 

Legolvasottabb cikkeink