• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Elkapták a gyilkosságal gyanúsított orvost

Regionális hírek Forrás: Weborvos összeállítás

A főorvossal szemben munkája során sem szakma, sem etikai kifogás nem merült fel.

Lövöldözés volt szerda délután Nyíregyházán. A 40 éves nő a helyszínen, a Blikk legfrissebb információi szerint a 49 éves férfi a kórházban vesztette életét. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyász főorvosát keresi nagy erőkkel a rendőrség. Egy házaspárra lőtt rá egy ismeretlen férfi szerda délután három óra körül Nyíregyházán, a 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba – közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője – olvasható az mno.hu portálja.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója az MTI-nek elmondta: a házban egy hét év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

A Szabolcsihír.hu értesülése szerint a támadó megsebesített egy harmadik személyt is. A gyilkosság helyszíne az Oros felé eső Friss utca egyik családi háza volt, oda tört be egy fegyveres.


A MTI délutáni híradása szerint elfogták csütörtökön Kolozsváron azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy előző nap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette - adta hírül a román Digi 24 hírtelevízió.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az 1962-ben született nagyváradi férfit román idő szerint röviddel három óra után fogták el Kolozsváron a Constantin Brancusi utcában.

A férfit a kolozsvári ítélőtábla elé állítják, majd ezt követően kezdődhet el a román és a magyar hatóságok közötti együttműködés a további eljárásokról - magyarázta a szóvivő.
A magyar rendőrség kezdeményezésére a Nyíregyházi Járásbíróság európai elfogatóparancsot adott ki csütörtökön Stamatiu Dan 54 éves román férfi ellen, mivel a gyanú szerint ő lőtt rá a nyíregyházi házaspárra szerdán.

A Friss utcai egyik családi házban történt lövöldözés nyomán egy 40 éves nő meghalt, egy 49 éves férfit pedig életveszélyes sebesüléssel vittek kórházba. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

A magyar sajtóban eddig megjelent információk szerint a gyanúsított a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyász főorvosa. Az egészségügyi intézmény honlapján olvasható információk szerint a kórházban valóban dolgozik ilyen nevű orvos.

A Facebook-profilja szerint Dan Stamatiu Nagyváradon született, a helyi Emanoil Gojdu Gimnáziumban érettségizett, majd a kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (UMF) szerzett diplomát. Sátoraljaújhelyen él, a közösségi profilja szerint három gyermeke van.

Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.

Nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezi a rendőrség a szerdai nyíregyházi lövöldözés román gyanúsítottjának kiadását - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

A Borsod Online a tüdőgyógyász főorvosként dolgozó férfi kórházi felettesére hivatkozva azt írta, a gyanúsított a bűncselekmény ideje alatt a szabadságát töltötte. A weboldal megkeresésére Kovács Lajos, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház megbízott igazgatója az írta, hogy az 54 éves nagyváradi férfi kilenc éve dolgozik az intézményben, jelenleg a korábban kért és engedélyezett szabadságát tölti. "A főorvossal szemben munkája során sem szakma, sem etikai kifogás nem merült fel. A kórház az üggyel kapcsolatban semmilyen információval nem rendelkezik" - írta Kovács Lajos a weboldal tudósítása szerint.

Szintén a boon.hu írta, hogy korábban felröppent a hír, hogy a tegnapi orosi fegyveres támadás feltételezett elkövetője korábban a Felső-Szabolcsi Kórházban is dolgozott Kisvárdán. Megkerestük az intézmény igazgató főorvosát , dr. Molnár Sándort, aki döbbenettel a hangjában mondta el lapnak, hogy az információnk helytálló.

– Nem emlékszem pontosan, de közel tíz évet dolgozott nálunk a szóban forgó szakorvos tüdőgyógyászként, méghozzá beosztottként, közvetlenül a feleségem mellett. Egy jobb ajánlatot kapva ment át a sátoraljaújhelyi kórházba, ott ugyanis a tüdőgondozó vezetőjének nevezték ki. A távozásának is van már úgy körülbelül 10 éve. Nem tudok arról, hogy ezek után bármilyen informális vagy formális kapcsolata lett volna a kórházunkkal, vagy az itt dolgozókkal. A személyiségéről csupán annyit tudok elmondani, hogy kirívó szabálysértést, függelemsértést soha nem követett el, végezte a munkáját, mint más beosztott orvos. Nem tudtam szóhoz jutni a döbbenettől, amikor kiderült, hogy mivel gyanúsítják – árulta el dr. Molnár Sándor.

Legolvasottabb cikkeink