• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Energetikai korszerűsítés a Bethesdában

Regionális hírek Forrás: MTI

Velkey szerint vezető gyermekintézménnyé vált a Bethesda az elmúlt évtizedek alatt.

Elkészült a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza Ilka utcai épületének energetikai korszerűsítése, a beruházás közel 150 millió forint értékű és teljes egészében uniós forrásból valósult meg.

A fejlesztés - amely tavaly júniusban indult - során az Ilka utca 57. szám alatti épület teljes körű energetikai korszerűsítésen esett át, megújuló energiaforrás felhasználásával. A beruházás keretében hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat és szilárd biomassza alapú rendszert alakítottak ki.

Velkey György kórházigazgató a csütörtöki projektzáró rendezvényen hangsúlyozta, hogy a Bethesda az elmúlt évtizedek alatt vezető gyermekintézménnyé vált, és a kórház mindig törekedett arra, hogy korszerű gép-, műszer- és eszközparkkal gyógyítson.

A főigazgató kitért arra, hogy a közép-magyarországi régió kórházaként kimaradtak az előző uniós költségvetés területfejlesztési forrásaiból, illetve a célzott és címzett támogatásokból is.
Velkey György elmondta, hogy a tovább szeretnék folytatni az energetikai korszerűsítést és reményeik szerint egy új épületszárny építése is elkezdődhet.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár köszöntőjében arra bíztatta az intézményvezetést, hogy a most induló uniós költségvetés ciklusban az egyházi fejlesztésre rendelkezésre álló 20 milliárd forintra pályázzanak.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár beszédében emlékeztetett, "mostoha sors" jutott az egyházi fenntartású kórházaknak az elmúlt időszakban, hiszen egy uniós direktíva miatt közvetlen fejlesztési forrás nem juthatott a fővárosi intézményekhez. Azonban örömét fejezte ki, hogy egy másik pályázati forrásból némileg ellensúlyozni lehet.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy 500 milliárd forint uniós pályázati forrásból számos vidéki kórház újult meg, továbbá a gyermek sürgősségi ellátás fejlesztésére 10 milliárd forint költségvetési pénz áll rendelkezésre. A szakmai munka már idén elkezdődik - tette hozzá.