• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Épülhet az új műtéti blokk Dunaújvárosban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A legmagasabb technológiai színvonalat képviselő ellátások és szolgáltatások helye épül.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház új műtéti blokkal bővül a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban" TIOP-2.2.4/09/1. kódszámú pályázaton nyert, mintegy 4 milliárd forintos forrásnak köszönhetően, amely 10 százalékos önerőt tartalmaz.

A Fejér megyei kormánymegbízott, Dunaújváros polgármestere és önkormányzati vezetői, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviselői, valamint a projektben közreműködő szakemberek részvételével – ma írta alá a projekt kivitelezési szerződését a kedvezményezett kórház és a tendernyertes Hőszer-Trade Kft. képviselője.

A projekt keretében a Szent Pantaleon Kórház központi telephelyén az intézmény épületéhez csatlakozóan új, a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő ellátásoknak és szolgáltatásoknak helyet adó központi technológiai tömböt építenek, ahol a centralizált műtők, a sterilizáló, a diagnosztika és az intenzív osztály kap helyet.

A közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező Hőszer-Trade Kft. az egészségügyi beruházásokban már jártasságot szerzett, ugyanis a 2011-ben átadott Országos Onkológiai Intézet két épületének generálkivitelezője volt. A dunaújvárosi kórház új műtéti blokkjának megvalósítását hasonlóan szép kihívásként értékeli Sinkovits Vilmos, a cég ügyvezető igazgatója. A munkálatok – a munkaterület átadás-átvétele után – hamarosan megkezdődnek, felvonulnak a területre, elindítják a terep rendezését, a közművek kiváltását.

A generál kivitelező az építkezés során minden tekintetben együtt kíván működni a kórházzal és az önkormányzattal, igyekeznek maximálisan figyelemmel lenni a betegekre, a betegellátási érdekekre, illetve a környékbeli lakókra a zajos tevékenységek végzésekor, valamint a forgalmat és a parkolási lehetőséget igyekeznek csak a legszükségesebb mértékben korlátozni.

A kivitelező számít a helyi vállalkozásokra egyes szakmákban (például festés, burkolás), illetve bizonyos alapanyagok helyi beszállítóira (mint például beton, különféle vasanyagok).

Dr. Pók Tibor, a beruházás projektmenedzsere elmondta, az építkezés megkezdése immár kézzelfoghatóan és visszavonhatatlanul jelzi, hogy a tervekből valóság lesz. Az új épületrész háromszáz nap alatt épül fel, mához egy év múlva már fogadja a betegeket.

A kórház közvéleménye nagy érdeklődéssel kíséri a projektet. Az építkezés megkezdése így azt is mutatja, hogy egy jelentős lépéssel kerülünk közelebb a célhoz: a kor színvonalának megfelelő, modern orvostechnikával felszerelt műtéti tömbbel gazdagodik a kórház a betegek minél színvonalasabb, biztonságosabb ellátása céljából - tette hozzá Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója.

Legolvasottabb cikkeink