• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Érintésmentes kézfertőtlenítők a hatvani kórházban

Regionális hírek 2021.07.12 Forrás: Weborvos
Érintésmentes kézfertőtlenítők a hatvani kórházban

Az újonnan beszerzett 81 készülékeket folyamatosan szerelik fel az intézmény bejárati pontjaihoz és a fekvőbetegeket ellátó osztályokra.

A nemkívánatos események nagy része megelőzhető lenne a kórházi szektorban, túlnyomó részük rendszerjellegű tényezőknek tudható be. Főleg olyan helyeken, ahol napi rendszerességgel sok ember fordul meg, várakozik vagy elsiet egymás mellett, elsődleges prioritása van a kéz rendszeres tisztántartásának és fertőtlenítésének. A külső környezettel közvetlenül érintkezésbe kerülő bőrfelszínek közül a kéz bőre tekinthető a legszennyezettebbnek, esetenként a legfertőzőbbnek. Néhány óra leforgása alatt 500-1000 baktérium is megtelepedhet a tenyerünkön és az ujjainkon, szennyezve a felületeket, amelyekhez hozzáérünk. Egyes baktériumok húsz percig, mások akár órákig, hetekig is képesek életben maradni és fertőzni

Az esetek 80%-ban a fertőző betegségek közvetlen érintkezés útján, így a kezünkkel terjed. A leghatékonyabb védekezés az alapos kézmosás, de amikor erre nincs azonnal lehetőségünk, akkor a víz nélkül is alkalmazható alkoholos kézfertőtlenítő folyadékok is sikeresen megakadályozzák a fertőzések terjedését.

Az Infekciókontroll tevékenységek megvalósítása az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben elnevezésű, EFOP-1.8.21-18-2019-00004 azonosítószámú projekt keretében 13,3 millió forint értékben 81 db érintésmentes kézfertőtlenítő érkezett a hatvani kórházba. Már rögtön a kórház bejáratnál felállított fertőtlenítő berendezések rendszeres használatával mind a dolgozók, mind pedig a naponta megforduló járóbetegek részéről rendszeresen csökkenthetők a fertőzési kockázatok - tudatta a kórház közleménye.

Az adagolók használata egyszerű és gyors: csak az adagoló alá kell helyeznünk a kezünket és az automatikusan beindul. A beszerzett műszerek előnye, hogy számolni képesek a kiadott adagmennyiséget, így hasznosságuk mérhető, a kinyert adatok pedig lehetővé teszik a megelőzési stratégia szükségszerű aktualizálását és átalakítását. Az újonnan beszerzett 81 készülékeket folyamatosan szerelik fel az intézmény bejárati pontjaihoz és a fekvőbetegeket ellátó osztályokra. Az új készülékekkel összesen 149 db kézfertőtlenítő készülék áll rendelkezésre az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet járó- és fekvőbeteg részlegein.

Legolvasottabb cikkeink