• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Érintésmentes kézfertőtlenítők a hatvani kórházban

Regionális hírek 2021.07.12 Forrás: Weborvos
Érintésmentes kézfertőtlenítők a hatvani kórházban

Az újonnan beszerzett 81 készülékeket folyamatosan szerelik fel az intézmény bejárati pontjaihoz és a fekvőbetegeket ellátó osztályokra.

A nemkívánatos események nagy része megelőzhető lenne a kórházi szektorban, túlnyomó részük rendszerjellegű tényezőknek tudható be. Főleg olyan helyeken, ahol napi rendszerességgel sok ember fordul meg, várakozik vagy elsiet egymás mellett, elsődleges prioritása van a kéz rendszeres tisztántartásának és fertőtlenítésének. A külső környezettel közvetlenül érintkezésbe kerülő bőrfelszínek közül a kéz bőre tekinthető a legszennyezettebbnek, esetenként a legfertőzőbbnek. Néhány óra leforgása alatt 500-1000 baktérium is megtelepedhet a tenyerünkön és az ujjainkon, szennyezve a felületeket, amelyekhez hozzáérünk. Egyes baktériumok húsz percig, mások akár órákig, hetekig is képesek életben maradni és fertőzni

Az esetek 80%-ban a fertőző betegségek közvetlen érintkezés útján, így a kezünkkel terjed. A leghatékonyabb védekezés az alapos kézmosás, de amikor erre nincs azonnal lehetőségünk, akkor a víz nélkül is alkalmazható alkoholos kézfertőtlenítő folyadékok is sikeresen megakadályozzák a fertőzések terjedését.

Az Infekciókontroll tevékenységek megvalósítása az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben elnevezésű, EFOP-1.8.21-18-2019-00004 azonosítószámú projekt keretében 13,3 millió forint értékben 81 db érintésmentes kézfertőtlenítő érkezett a hatvani kórházba. Már rögtön a kórház bejáratnál felállított fertőtlenítő berendezések rendszeres használatával mind a dolgozók, mind pedig a naponta megforduló járóbetegek részéről rendszeresen csökkenthetők a fertőzési kockázatok - tudatta a kórház közleménye.

Az adagolók használata egyszerű és gyors: csak az adagoló alá kell helyeznünk a kezünket és az automatikusan beindul. A beszerzett műszerek előnye, hogy számolni képesek a kiadott adagmennyiséget, így hasznosságuk mérhető, a kinyert adatok pedig lehetővé teszik a megelőzési stratégia szükségszerű aktualizálását és átalakítását. Az újonnan beszerzett 81 készülékeket folyamatosan szerelik fel az intézmény bejárati pontjaihoz és a fekvőbetegeket ellátó osztályokra. Az új készülékekkel összesen 149 db kézfertőtlenítő készülék áll rendelkezésre az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet járó- és fekvőbeteg részlegein.

Legolvasottabb cikkeink