• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Falfestménnyel mondanak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak

Regionális hírek 2021.09.20 Forrás: MTI
Falfestménnyel mondanak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak

Köszönet illeti a védekezés frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozókat, akik a nap huszonnégy órájában az emberi életekért küzdöttek

A koronavírus-járvány elleni védekezés frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozóknak mondanak köszönetet azzal a Nők Magyarországért Klub és a XXI. kerületi önkormányzat kezdeményezésére készült ötszáz négyzetméteres falfestménnyel, amelyet hétfőn avattak fel egy csepeli panelház falán. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja ez alkalomból hangsúlyozta: a járványhelyzet ugyan nem múlt el maradéktalanul, ám a sikeres védekezésnek és a hatékony vakcináknak köszönhetően ma elmondhatjuk azt, hogy Magyarország Európa egyik legszabadabb és járványügyi szempontból is a legbiztonságosabb országa.

A felszabadult nyár után rendben újra tudott indulni az oktatás az iskolákban, a szülők a munkahelyeken dolgozhatnak, és azokat a rendezvényeket is meg lehet tartani, amelyek megrendezésére másfél évig nem volt lehetőség - sorolta. Újra működik tehát az ország, amiért köszönet illeti a védekezés frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozókat, akik a nap huszonnégy órájában az emberi életekért küzdöttek - emelte ki. Ugyancsak köszönet illeti a katonákat, a digitális oktatást megvalósító pedagógusokat, a kereskedelmi dolgozókat, valamint a családokat és a kisebb-nagyobb közösségeket, amelyek egymást segítették ebben a nehéz időszakban - mondta.

"Hiszünk abban, hogy egy erős ország az erős közösségeken is alapszik, mi magyarok pedig meg tudtuk mutatni az elmúlt időszakban, hogy ha baj van, akkor számíthatunk egymásra - fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere szintén köszönetet mondott a védekezésben résztvevőknek. "A jövőben is tegyünk meg mindent azért, hogy Európában példát mutassunk összefogásból, a vírus elleni védekezésből" - mondta a polgármester.

A falfestmény, a Színes Város Csoport alkotása a Kossuth Lajos utca 88. szám alatti társasház tűzfalán látható. Egy kisiskolást ábrázol aki piros, szív alakú, "Köszönjük" feliratú léggömböt tart a kezében, a háttérben pedig egy egészségügyi dolgozó alakja látható. A falfestmény avatásán voltak általános iskolások is, akik hasonló léggömböket tartottak a kezükben.

Fotó: Borbély Lénárd Facebook oldala

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink