• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Felújították a kunhegyesi mentőállomást is

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Ünnepélyes rendezvény keretében adták ma át a felújított kunhegyesi mentőállomást.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés" projekt keretében átfogó, országos szintű fejlesztést valósít meg. Célja, hogy az infrastrukturális, gépjármű- és orvostechnikai eszközfejlesztések által javuljon az OMSZ prehospitális sürgősségi ellátásának színvonala. A projektnek köszönhetően az ország egész területén jelentős mértékben javul a helyszínre érkezés időtartama, különösen a mentőellátás szempontjából hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben.

A program részeként 22 helyszínen épül új mentőállomás, 200 új mentőgépjárművel bővül az állomány, 60 mentőállomás dinamizálása, részleges korszerűsítése történik meg, valamint műszerek, egészségügyi és oktató eszközök beszerzésére kerül sor.

A dinamizálás célja a kivonulási idő csökkentése, mely például motorizált garázskapuk beépítésével, az épületek energetikai korszerűsítésével valósul meg. A helyszínre érkezési idő csökkentése mellett a projekt fejlesztésének célja hogy az állomások eddigi funkcióikat a korábbinál jobban, hatékonyabban tölthessék be. A projekt tervezése során cél volt az üzemeltetési költségek csökkentése is, ennek érdekében sor került a nyílászárók cseréjére, illetve a hőszigetelés és a fűtési/melegvíz rendszer napkollektoros rendszerrel való korszerűsítésére.

A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés" projektben a kunhegyesi mentőállomás felújítása bruttó 89.050.453 Ft értékű beruházás keretében valósult meg.
Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő, megújult kunhegyesi mentőállomás átadásán köszöntőt mondott Szabó András polgármester, Dr. Gyöngyösi Péter projektigazgató és Dr. Pápai György a régió igazgatója.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít a kunhegyesi mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára - írta közleményében a mentőszolgálat.