• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Zuglóban teremtett kincses szigetet a Lilly

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Lilly dolgozói önkéntes munkájukkal varázsolták szebbé a mozgáskorlátozott gyerekek zuglói otthonát!

A csaknem 140 éves tradícióval rendelkező Lilly gyógyszergyártó vállalat magyarországi munkatársai ebben az évben ismét felsorakoztak, hogy cég életében immár hagyománynak számító Jószolgálati Napon saját kétkezi munkájukkal segítsenek egy nemes cél érdekében. 2015. október 1-én a dolgozók önkéntes munkája és a vállalat pénzbeli adománya révén a Zuglóban lévő országos beiskolázású Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium szépült meg és kapott egy fiatalos, vidám hangulatú közösségi teret. A kollégium egy eddig kevésbé kihasznált „zsibongója" helyén hangulatos, színes falakkal és fiatalos berendezéssel ellátott teret alakítottak ki, ahol a gyermekek kikapcsolódhatnak, játszhatnak, szülinapokat és klubdélutánokat is szervezhetnek maguknak - adta hírül a vállalat.

A „Kincses-sziget" elnevezést kapott közösségi tér számos belső berendezési tárgya is a Jószolgálati Napon készült el, pl. a „könyves-kikötő", a „bölcsességek ládája", az „örök emlékek fája" vagy éppen az a számos színes, vidám virágváza, kaspó és képkeret, amit a Lilly-munkatársak a mozgásukban ugyan korlátozott, ám de szeretetben, alkotásvágyban és őszinte kíváncsiságban végtelen kapacitásokkal rendelkező gyermekekkel együtt, közös kézműveskedés keretében alkottak meg.

„Szándékosan választottunk olyan tevékenységeket, amelyeket dolgozóink a gyerekekkel együtt, közösen tudtak végezni, mert tudjuk, hogy ezeknek a gyermekeknek nem passzív együttérzésre van szükségük, hanem a segítő szándék olyan aktív megnyilvánulására, ahol a közös aktivitásokon keresztül élhetik át az elfogadás élményét" – emelte ki Fehér Mihály, a Lilly ügyvezető igazgatója.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy vendégül láthattuk a Lilly nagyszerű csapatát. Önkéntes és áldozatkész munkájuk nyomán intézményünk egy olyan, sokoldalúan kihasználható, vidám közösségi térrel lett gazdagabb, amelyre a gyermekeink mindig is nagyon vágytak, ahol ők is önállóan szervezhetik a programjaikat és ahová akár vendégeket is hívhatnak" – tette hozzá Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium intézményvezetője.

A Lilly Jószolgálati Nap a vállalat nemzetközi kezdeményezése, amelynek keretében minden év októberében a világ közel 40 országában, mintegy 25 ezer Lilly munkatárs dolgozik önkéntesen egy egész napot különböző karitatív célok szolgálatában.

A Lillynél már évek óta a vállalati kultúra része a felelősségvállalás a környezetükben élő közösségek iránt. A vállalat hitvallása, hogy egy felelősen gondolkodó gyógyszergyártónak a hatékony terápiás lehetőségek fejlesztésén túl arra is figyelnie kell, hogy „jó polgárként" számos közhasznú tevékenység kezdeményezője és támogatója legyen. A Lilly küldetése, hogy az emberek hosszabb, egészségesebb és aktívabb életet élhessenek ‐ amit nem csak a legmodernebb innovatív gyógyszeripari technológiák, betegségmegelőzés és kezelés segítségével próbál elérni, hanem az egészségtudatosság jegyében végzett felvilágosító programok, népegészségügyi kezdeményezések mellett a dolgozók önkéntes munkájával is!

A Lilly Jószolgálati Napok története Magyarországon:
2009: A Lilly Hungária munkatársai a „Tárt Kapu Kreatív Életért" pszichiátriai betegegyesület művészetterápiás foglalkozásain készült alkotásokat árulták az Erzsébet téren megrendezett művészeti vásáron.
2010: A felsőzsolcai árvízben megrongálódott Krisztina Óvoda udvari játszótere került felújításra a gyerekek nagy örömére.
2011: A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban a munkatársak segítségével egy kulturális klubhelyiség és egy folyamatos évközi elfoglaltságot nyújtó gyógynövénypark létesült.
2012: A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban egy állatsimogató, terápiás célt is szolgáló mini vadasparkot hoztunk létre.
2013: A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban felújítottuk az intézmény iskolájának ablakait, nyílászáróit, a kertben található pihenőpadokat, valamint a gyermekek lakószobáiba új szobanövények kerültek.
2014: A Budapest III. kerületében található Csillagház Általános Iskolát támogattuk, ahol a halmozottan fogyatékos, mozgássérült és autista gyerekekkel együtt madárházakat és madáretetőket készítettünk - emlékeztet a közlemény.