• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Gézengúzos terápiás lehetőség Budafokon is

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A koraszülött, idegrendszeri sérült gyermekek sorsának megfordításáért.

Budapest III. és XXII. kerülete, valamint Budakalász, Győr és Salgótarján mellett, a szerdai megnyitó után Budafokon is fogadja a hozzá beutalt veszélyeztetett fejlődésmenetű, koraszülött, vagy szülési károsodott csecsemőt nevelő családokat a Gézengúz Alapítvány. A szakemberei által nyújtott komplex egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális segítséget és holisztikus szemléletű terápiás módszert kínáló új ellátóhely példaértékű összefogással jött létre.

- Évek óta tartó tendencia, hogy a gazdasági válság hatására a segítő non-profit szervezetek egyre nehezebben tudják biztosítani szakmai feladatvállalásukat. Ennek ellenére a hozzánk forduló gyermekek létszáma évről évre nő és nő az igény a koraszülötteket, idegrendszeri sérült újszülötteket gondozó állami ellátás kiegészítésére, folytatására egyaránt – tudtuk meg Dr. Schultheisz Judittól az Alapítvány orvosigazgatójától.

- Ez év tavaszán a Gézengúz Alapítvány hivatalos utógondozója lett a Szent János Kórház és Észak- Budai Egyesített Kórházak Fejlődésneurológiai Osztály által ellátott kisgyerekeinek is. A kórházi ellátás utáni személyes betegátadást követően azonban több család is jelezte, hogy nincsen lehetőségük napi 2,5-3 órát utazni gyermekükkel az Alapítvány központi Intézetébe, a budakalászi Cseppek Házában azért, hogy megkaphassák a számukra elengedhetetlenül szükséges, megfelelő terápiát.
Megkeresték hát a XXII. kerületi Önkormányzatot, hogy elindítsanak egy párbeszédet a lehetséges együttműködésről.

A megbeszéléseket hamarosan tettek követték: a Gézengúz Alapítvány óriási emberi erőforrásokat mozgósított szakmai feladatának megvalósításához. Nagyon lelkes önkéntes csoportok (Morgan Stanley, MOL, Széchenyi Terv Programiroda) segítettek a kerületi önkormányzattól kapott 95 nm-es, egészségügyi célra használt helyiség átalakításában, berendezésében azért, hogy a koraszülött, idegrendszeri sérült gyermekeket nevelő családok életét könnyebbé, a gyermekek sorsát megfordíthatóvá tegyék. Számos magánember állt a kezdeményezés mellé szakmunkájával vagy éppen szükséges tárgyi adományokkal. De voltak olyan kisebb cégek, akik anyagi hozzájárulással segítették az Intézet létrejöttét (Nyírfacukor Kft, Persecutor Kft, Fraxinus Bt).

- Az Alapítvány munkatársai közül négy szakember tudja kezdetben a szakmai munkát elindítani a mintegy 50 várakozó család számára. Szoros együttműködést szeretnénk kialakítani az alapellátásban részt vevő házi gyermekorvosokkal, védőnőkkel, illetve gyermekintézmények dolgozóival, hogy a családok minél szélesebb körű, hatékony és folyamatos ellátásban részesülhessenek. A szakmai egyeztetések sikeresen elkezdődtek - több kerületi rendezvényre kaptunk meghívást a gyermekek szűrése és a családok tájékoztatásár. A kerületben is biztosítjuk a gyermekneurológiai szakvizsgálatokat, ami kivizsgálás mellett a gyermekek fejlődésének nyomon követését is feladatának tekinti. Az egyéni terápiákon kívül lehetőség lesz csoportos fejlesztésre is, valamint a káddal ellátott helyiségben a csecsemők korai neuro-hidroterápiás ellátásban vehetnek részt. Tervezünk további szűrőprogramokat, melyen minden kerületi kisgyermek részt vehet 0-6 éves korig – mondta el Dr. Schultheisz Judit.