• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hazaszállították a magyar áldozatokat

Regionális hírek Forrás: MTI-Weborvos

Hazaszállították az etiópiai merénylet magyar halottait – Búcsúztatás Szegeden.

Az etiópiai terrortámadásban elhunyt két magyar állampolgár holttestét 2012. február 1-jén reggel hazaszállították. „A koporsókat szállító menetrend szerinti repülőgép nem sokkal délelőtt negyed tíz előtt szállt le a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Miniszterelnökség munkatársai felügyelték a koporsók kirakását és elszállítását" – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

Az etiópiai merénylet két elhunyt áldozata a Szegedi Tudományegyetem két polgára: Fábián Tamás geográfus és Dr. Szabad Gábor kutatóorvos. Tamás szegedi búcsúztatását az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék szervezi. Fábián Tamástól, a volt munkatárstól, baráttól, ismerőstől 2012. február 8-án 18 órakor a szegedi fogadalmi templomban tartott misén vehetnek búcsút a szegediek; temetési szertartása szülővárosában, Vasváron lesz – várhatóan február 11-én 12 órától.

Dr. Szabad Gábor búcsúztatásáról később dönt családja - tudatta az egyetem közleményében.


TEK: nem hibáztak az Etiópiában megtámadott magyar kutatók
A jelenlegi információk szerint nem hibáztak az Etiópiában megtámadott, részben magyarokból álló turistacsoport tagjai – mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. A tábornok hozzátette: a kutatók nem egy elhagyatott helyre merészkedtek be, hiszen a táborban korábban már sokan megfordultak. Mint elmondta, a csoport tagjai vittek magukkal fegyveres kísérőt, de lehet, hogy nem eleget. Hajdu János hangsúlyozta, nem lehet tudni, hogy milyen összefonódás van a helyi csoportok között. A TEK főigazgatója hozzátette: napi kapcsolatban állnak a helyi szervekkel, és ha lesz információ az elkövetőkről, akkor arról tájékoztatják a közvéleményt.

Az etiópiai támadás magyar halottjait szerda reggel szállították haza. Hajdu János ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a két áldozat földi maradványait az Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállították, ahol már elkezdődtek a vizsgálatok. A holttesteket ezután adhatják ki a családoknak - tette hozzá a főigazgató.
Hajdu János a sajtótájékoztatón megköszönte a magyar Külügyminisztérium, valamint a cseh, a német és az osztrák diplomáciai testület munkáját és segítségét. Úgy fogalmazott, példátlan uniós együttműködés volt Etiópiában.