• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Hévízre került két nívódíj

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A Magyar Wellness Társaság a wellness és a spa nemzetközi mozgalmak által képviselt életszemlélet hazai elterjesztésére vállalkozott, amikor 2001-ben megalakult.

Hévíz
Hazánkban a rendszerváltás utáni években jöttek létre a wellness-szolgáltatásokat is nyújtó szállodák és fürdők. A társaság európai standardok alapján kialakította a hazai wellness szállodákra vonatkozó kritérium-rendszerét. Az értékeléskor a 2005. évi teljesítmények alapján két zalai szállodát is nívódíjban részesítettek. Wellness hotel kategóriában a hévízi NaturMed Hotel Carbona, míg a beauty (szépészet) kategóriában a szintén hévízi Hotel Európa Fit nyerte el az elismerést.

A szakmai zsűri a Hotel Carbona (az egykori Bányász Üdülő) építészeti megoldásai mellett a szakmai és szolgáltatási színvonalat vette górcső alá a rendkívül szigorú megfelelési lista alapján. Ennek nyomán ítélték oda Az Év Wellness Szállodája címet a hévízi Hotel Carbonának. Az indoklásban megállapították: az intézményben egyszerre ötvöződik a klasszikus hévízi gyógykúra és a legmodernebb wellness terápia.

A társaság Az Év Szépségintézete díja ugyancsak Hévízre került. A Hotel EurópaFit azért érdemelte ki a nívódíjat, mert kategóriájukon belül a legszélesebb szolgáltatást nyújtják a klasszikus gyógyászattól az alternatív kezeléseken át a testápolásig, ezzel megvalósítva a holisztikus – az emberi testet, lelket és szellemet egységben kezelő – szemléletet.

A Magyar Wellness Társaság nívódíjjal jutalmazta a központok közül a budapesti A1 Wellness Centert. A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda a gasztronómia, a győri Rába Quelle a spa, a büki Danubius Thermal és Sport Hotel a balneo- és thalasso terápia, a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő gyógyászati részlege a medicina kategóriában részesült nívódíjban.

A wellnessoktatást végző intézmények csoportjában a budapesti Heller Farkas Főiskola egészségturizmus szakiránya, a média kategóriában a Les Nouvelles Esthétiques érdemesült a szakmai bizottságok által odaítélt Wellness Nívódíjra – olvasható a társaság tájékoztatójában.

A Magyar Szállodaszövetséggel közösen 2006-ban elindítják a hazai wellness-hotelek minősítési rendszerét is.