• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jogsértést követ el a budapesti városvezetés

Regionális hírek Forrás: MTI

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatával és az önkormányzati törvénnyel is ellentétes, hogy nem veszik napirendre az előterjesztést.

Súlyosan jogsértőnek tartja az MSZP fővárosi szervezete, hogy a Fővárosi Közgyűlés nem veszi napirendre a fővárosi önkormányzati fenntartású egészségügyi intézmények szerkezetátalakításáról szóló javaslatot – közölte Horváth Csaba, a párt fővárosi frakciójának vezetője hétfőn az MTI-vel.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: Tarlós új fővárosi diktatúrája, amit az előterjesztéssel művelt, hiszen jó pár nappal az ülés előtt benyújtották a javaslatot. Az MSZP álláspontja szerint az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatával és az önkormányzati törvénnyel is ellentétes, hogy nem veszik napirendre az előterjesztést. A párt a szerdai testületi ülésen újból javasolni fogja a napirendre vételt.

Horváth Csaba elmondta: a kormány szándékait ismerve olyan javaslatot tettek, amely a fővárosi egészségügyet és annak jövőjét helyben garantálná, és nem engedné át az állam kezébe. Hozzátette: "pláne úgy, hogy tudjuk, hogy a kormány be akarja zárni a kórházak körülbelül kétharmadát".

A frakcióvezető jogi lépéseket helyezett kilátásba, véleménye szerint vizsgálni kell Tarlós István és a Fidesz-frakció felelősségét, azt, hogy van-e tudomásuk arról, a kormány kórházbezárásokat tervez.
Horváth Csaba megjegyezte: a városvezetés úgy akarja átadni a fővárosiak tulajdonában lévő kórházvagyont, hogy kísérletet sem tesz arra, hogy a meglévő tervek alapján rendezze a fővárosi egészségügyet.

Kifejtette: az MSZP által elkészített Budapesti Egészségügyi Modellnek részletes végrehajtási forgatókönyve van; az első lépés az egységes informatika, kontrolling és a gazdasági integráció. Az egységes informatikai rendszer lényege, hogy a "beteg helyett a lelet utazzon", vagyis például a röntgenfelvételt ne a betegnek kelljen magával vinnie, hanem az digitálisan elérhető legyen bárhol – tette hozzá a politikus.
A szocialista frakcióvezető szerint az átalakítás komoly megtakarítást jelentene, számításai szerint 100 milliárdos büdzsé esetében 20 milliárd forintot, amivel javítani lehetne a gyógyítás színvonalát, illetve többet lehetne adni az orvosoknak, ápolóknak, rezidenseknek.