• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kémbetegek ellenőrzik majd a kórházi munkát

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Ésszerűsítéssel, takarékoskodással és ellenőrzéssel faragná le a tetemes adósságot Bedros.

„Azért jöttem el, hogy elmondjam, nem a terminátor érkezik ide, hanem egy kiváló szakember" – mondta Szentes Tamás hétfőn a Szent Imre Kórházban. Ugyanis az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes személyesen kísérte el Bedros Róbertet, a Fővárosi Szent Imre Kórház nemrégiben kinevezett új főigazgatóját arra a bemutatkozó megbeszélésre, amelyet az intézet dolgozóinak tartottak. A budapesti politikus ezzel arra célzott, hogy hozzá is eljutottak azok a hírek, amelyek szerint a Szent Imrében sokan aggodalommal kísérték figyelemmel a régi kórházvezető, László Imre leváltását, s Bedros Róbert kinevezését, aki a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház éléről érkezett, s 2001 és 2005 között volt a BM kórház főigazgatója, amikor is több, kiváló szakmai múlttal rendelkező főorvost bocsátott el az intézményből.

Ennek kapcsán a május 20-tól immár újra fővárosi intézményvezetőként tevékenykedő Bedros Róbert arról beszélt, hogy a pletykákkal ellentétben nem 24, csupán négy embert küldött el annak idején a BM kórházból, valamennyit alapos indokkal, az egyik szakembert például azért, mert engedély nélkül ment szabadságra. Elmondta azt is, hogy a Szent Imre kórháznak 900 millió forintot meghaladó adósságállománya van, ellenben a számlákon nincs pénz, csupán egy 10 millió forintos kártérítési per miatt zárolt hatmilliós betétet, míg egy másik bankszámlán 180 ezer forintos összeget találtak az átvételkor.

A rossz anyagi helyzet miatt az új vezető első sorban a menedzsment szűkítésében gondolkodik, a takarékoskodás, ésszerűsítés, átszervezés időszaka következik a budapesti kórházban.

Lapunk a dolgozóktól azt az információt kapta, hogy hamarosan „kémbetegek" is megjelennek majd a várótermekben, akiknek az lesz a dolga, hogy beszámoljanak arról, hogyan bánik velük a szakszemélyzet. A főigazgató – aki többször hangsúlyozta, hogy négy szakvizsgával, közgazdasági és egyéb végzettségekkel is rendelkezik – személyesen is ellenőrizni fogja a gyógyító munkát.

Szúrópróbaszerűen lesznek intézményvezetői vizitek az osztályokon, ahol a betegek ellátását és dokumentációját is felülvizsgálja majd a főigazgató.

Bedros Róbert biztosította új munkatársait arról, a későbbiekben mindenkitől csak annyi munkát vár el, ami a munkaköri leírásában szerepel, illetve mint fogalmazott: „fele annyit, amennyit én dolgozom".