• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kijutott a válságból, most a működését újítja meg a kórházcsoport

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Sikeres válságmenedzselés után új szervezeti kultúrát építenek Szabolcsban.

Sikeres, két éven át tartó válságmenedzselésen van túl a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK). Az Intézmény vezetése a felszámoláshoz közeli veszélyből kivezette a kórházcsoportot, rendezte a szállítói kapcsolatokat, szoros, az állami vagyon védelmét előtérbe helyező keretgazdálkodást valósított meg. A Tömbkórház Projekt folytatásához megszerezte a szükséges forrást, emellett országosan is a legmagasabb összegű adósságkonszolidációt lobbizott ki.
Most, miután a közvetlen financiális kockázatok csillapodtak, az SZSZBMK vezetése a kórházcsoport működésének helyretételére fókuszál, a szervezeti kultúra átalakításának megkezdését választotta az „elégedett ügyfél, megbízható kórház" szlogenjéhez igazodva. Ennek keretében megalkotta stratégiáját, amelynek lebontása és megismertetése a 2014-es év feladata - tudatta közleményében az intézmény.

Mint írták, a szervezeti kultúra átalakításának első lépcsője, hogy a dolgozók pontosan tudják, mi a feladatuk a munkahelyükön és mindent megtegyenek a betegek megfelelő és lehetőségekhez mérten minőségi ellátása érdekében. Az egészségügyben dolgozók fokozottan ki vannak téve a kiégés veszélyének, éppen ezért elindulnak azok a tréningek, amelyek a kiégés kockázatát igyekszenek csökkenteni, és segíteni a dolgozóinkat a konfliktusok kezelésében és a sikeresebb problémamegoldásban. Ezzel párhuzamosan a vezetés átalakítja és kibővíti motivációs rendszerét, amely 2013-ban az orvosokat hozta kedvezőbb helyzetbe az ügyeleti rendszer megújítása révén, az idén a szakdolgozókat és a háttérszolgáltatásban tevékenykedőket segíti. Ezekkel a lépésekkel a kedvezőbb munkahelyi légkör elérése a cél, amely erősíti a dolgozók elkötelezett munkavégzését és a betegek egyre jobb minőségű ellátását.

Az Intézmény vezetése továbbra is elkötelezett a 2013-ban meghirdetett társadalmi felelősségvállalási programja mellett. Ennek keretében a megyei vállalkozások helyzetbe hozása tovább folytatódik, amely ez év végéig közel 4 mrd Ft árbevételt jelenthet, a munkahelyek megtartása, de akár bővítése mellett. Az SZSZBMK az elmúlt év végén rendezte az évek óta összegyűlt tartozását a megyén belüli önkormányzatok tulajdonában álló cégek felé, amellyel szintén hozzájárult a helyi közösségek stabil működéséhez.

Ebben az évbe a kórházcsoport vezetése fél milliárd Ft többletforrást szerzett az éves működéshez, amely beépül az OEP finanszírozásba, tehát évről évre meg fog jelenni az Intézmény költségvetésében, biztosítva ezzel a gördülékeny, és színvonalas betegellátást - áll a közleményben.