• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kollégák egymás közt: a kapcsolat napja

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Anatómiai műszer alapkészletet kapnak az elsőéves orvos- és fogorvostan-hallgatók.

2014. február 15-én immáron 9. alkalommal rendezi meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központja az immár hagyományosnak nevezhető Kapcsolat Napját. A korábbi évekhez hasonlóan sok érdeklődőt várnak a Debreceni Reumatológiai Oktatási Program 2014, a Debreceni Akadémiai Bizottság Immunológiai Munkabizottsága IX. Allergológiai Ülésére és a rehabilitáció és határterületeinek aktuális kérdéseit megvitató „ŐRJÁRAT" 21. tanácskozásra. Néhány további program a gazdag kínálatból:

Autoimmun betegségek, immungátló kezelés következtében kialakuló tuberkulózis és más fertőzések, zsíranyagcsere zavarok, köszvény, cukorbetegség, csontritkulás, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese működési rendellenességek reumatológiai aspektusai – csupán néhány a számos izgalmas, sok embert érintő téma közül, melyeket az idei Debreceni Reumatológiai Oktatási Program (DROP) kongresszuson megvitatnak a szakemberek 2014. február 13-15 között a Kölcsey Központban.

A régió szakemberei találkoznak a Bőrgyógyászati Klinikán, a Gyermekgyógyászati Intézetben, a Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinikán, a Tüdőgyógyászati Klinikán és a Sürgősségi Orvostan Tanszéken.

Továbbképző kurzust rendez a Neuropathológiai Tanszék, nemzetközi oktatási fórumot a Sebészeti Műtéttani Tanszék.

Olyan izgalmas programok is napirendre kerülnek, mint a Andrológiai Központ Centrumban a meddőség; az Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Tanszék Korszerű képalkotó és képfeldolgozó módszerek az idegtudományi kutatásokban; az Egészségügyi Kar Személyiségzavarok és azok társadalmi következményei; a Fizioterápiás Tanszék Kapcsolatépítés a munka világával című rendezvényei.

Az Angiológiai Tanszék a Debreceni Akadémiai Bizottság Angiológiai Munkabizottságának I. Tudományos ülését rendezi meg a Kapcsolat Napján.

Ünnepi megemlékezést tart az Onkológiai Intézet a Debreceni Teleterápia 50 éves jubileuma alkalmából.

A magyar és a külföldi hallgatók nyelvoktatásának aktuális kérdéseiről beszélgetnek a szakemberek az Idegennyelvi Lektorátus fórumán.

A nap értékes szakmai eseményei közül az Általános Orvostudományi Kar a Hallgatók a kutatásban című programot központi rendezvénnyé emelte. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata által szervezett rendezvényen Prof. Dr. Balla György akadémikus, a Klinikai Központ orvosszakmai igazgatója mond köszöntőt. Prof. Dr. Mátyus László dékán vezetésével a hallgatók bemutatják kutatási eredményeiket, beszélnek a kutatási lehetőségeikről. A résztvevők megismerhetik a Teva Gyógyszergyár Zrt. és a Medicor Kéziműszer Zrt. támogatási programját. A rendezvényen a Medicor Kéziműszer Zrt. anatómiai műszer alapkészletet adományoz az elsőéves orvos- és fogorvostan-hallgatóknak. 2011 óta kapják meg a hallgatók ezt a nagylelkű adományt.

A Kapcsolat Napja teljes programajánlata

Legolvasottabb cikkeink