• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Komplex egység a régió akut gyermekellátásában

Regionális hírek 2024.06.06 Forrás: Unideb.hu - Weborvos
Komplex egység a régió akut gyermekellátásában

Kinevezték a Debreceni Egyetem új, több mint 2200 négyzetméteres Gyermeksürgősségi Központjának szakmai koordinátorát.

Juhász Éva, a Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanársegédje júniustól szakmai koordinátorként irányítja a Debreceni Egyetem új Gyermeksürgősségi Központját. Megbízását kedden vette át Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől, írja az Unideb.

A június 3-án átadott több mint 2200 négyzetméteres új Gyermeksürgősségi Központban a tervek szerint évente mintegy ötvenezer gyermeket fognak ellátni. Az épületben az egykapus általános gyermeksürgősségi ellátáson túl a traumatológiai-, és a gyermeksebészeti ellátás is biztosított. Az új központ szakmai koordinátori feladataival Juhász Éva tanársegédet, gyermekgyógyász- és sürgősségi orvostan szakorvost bízta meg a Klinikai Központ elnöke.

-    Juhász Éva tanársegéd vezetői kinevezésére évtizedes, a gyermekgyógyászat és a sürgősségi orvostan szakterületein tanúsított példaértékű gyógyítói és oktatói szerepvállalásának elismeréseként került sor. Az új vezetővel közös célunk, hogy a felnőtt- és gyermeksürgősségi szakterületek jövőbeli együttműködése a korábbinál is szorosabb legyen, ezzel szolgálva az oktatás, kutatás és betegellátás egyetemi feladatainak maradéktalan, színvonalas teljesülését – emelte ki Szabó Zoltán professzor, a Klinikai Központ elnöke, a Sürgősségi Klinika igazgatója.   

Juhász Éva kinevezése kapcsán elmondta: a Gyermeksürgősségi Központ működésének szakmai vezetése megtisztelő és nagy kihívásokat magában rejtő feladat. 

-    Ez a komplex egység a régió akut gyermekellátásának meghatározó pilléreként fog működni, mely a napi gyermeksürgősségi, baleseti és sebészeti betegellátás mellett, természetesen oktatási és kutatási feladatokat is el fog látni. Minden tudásom szerint igyekszem munkámat az elvárt szakmai igényességgel végezni,  a beteg gyermek ellátása érdekében történő gördülékeny együttműködést megteremteni, csapatban dolgozva a gyermeksürgősségi-, gyermeksebész és traumatológus kollégákkal – mondta a hirek.unideb.hu-nak Juhász Éva szakmai koordinátor. 

Juhász Éva 2001-ben végzett általános orvosként a Debreceni Egyetemen, majd csecsemő- és gyermekgyógyászat, sürgősségi orvostan, endokrinológia, diabetológia és gyermeksürgősségi orvostan szakvizsgát szerzett. 2011-től a Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályát vezette, majd tanársegédi kinevezést kapott. A Gyermeksürgősségi Központ szakmai koordinátoraként legfőbb céljának tekinti egy dinamikus, motivált orvoscsoport és szakdolgozói team kialakítását, a sürgősségi betegellátás színvonalának további emelését a Klinikai Központ, a Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a Sürgősségi Klinika vezetőinek szakmai iránymutatásával.  

-    Hiszem, hogy a sürgősségi ellátást igénylő beteg gyermek bizalmát megfelelő odafordulással, empátiával, kommunikációval a gyermek igényeihez, életkorához igazítva lehet és szükséges elnyerni. Az ezt biztosító gyermekbarát légkör megteremtése és ezen attitűd átadása a fiatal kollégáknak mindennapi feladatunk.  A hatékony es szakmai protokollok szerinti ellátás megvalósításához elengedhetetlen az Országos Mentőszolgálattal és Szent Márton Gyermekmentő Szolgálattal, továbbá a gyermek alapellátás vezetőivel történő folyamatos és konstruktív együttműködés – tette hozzá az újonnan kinevezett szakmai koordinátor. 

Fotó: Unideb