• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Korszerűsítették az encsi mentőállomást

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Ünnepélyes rendezvény keretében adták át csütörtökön a felújított encsi mentőállomást.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés" projekt keretében átfogó, országos szintű fejlesztést valósít meg. Célja, hogy az infrastrukturális, gépjármű- és orvostechnikai eszközfejlesztések által javuljon az OMSZ prehospitális sürgősségi ellátásának színvonala. A projektnek köszönhetően az ország egész területén jelentős mértékben javul a helyszínre érkezés időtartama, különösen a mentőellátás szempontjából hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben. A program részeként 22 helyszínen épül új mentőállomás, 200 új mentőgépjárművel bővül az állomány, 60 mentőállomás dinamizálása, részleges korszerűsítése történik meg, valamint műszerek, egészségügyi és oktató eszközök beszerzésére kerül sor - todatta az OMSZ közleményben.

Mint írták, a dinamizálás célja a kivonulási idő csökkentése, mely például motorizált garázskapuk beépítésével, az épületek energetikai korszerűsítésével valósul meg. A helyszínre érkezési idő csökkentése mellett a projekt fejlesztésének célja hogy az állomások eddigi funkcióikat a korábbinál jobban, hatékonyabban tölthessék be. A projekt tervezése során cél volt az üzemeltetési költségek csökkentése is, ennek érdekében sor került a nyílászárók cseréjére, illetve a hőszigetelés és a fűtési/melegvíz rendszer napkollektoros rendszerrel való korszerűsítésére.

A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés" projektben az encsi mentőállomás felújítása mintegy 60 millió Ft értékű beruházás keretében valósult meg. Az uniós támogatásból a mentőállomásra egy új, teljesen felszerelt „B" típusú mentőgépkocsi is került 2014 májusában.

Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő, megújult encsi mentőállomás átadása ünnepélyes szalagátvágással történt. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Kléri Bertalan, Encs alpolgármestere, Dr. Gyöngyösi Péter OMSZ projektigazgató és Dr. Breitenbach Géza, az OMSZ régióigazgatója.

Az állomás átadását követően a résztvevők megtekinthették az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít az encsi mentődolgozók, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.