• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Már nincs előzetesben a kórházban késelő

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Jelenlegi állapotában nem áll fenn a szökés elrejtőzés veszélye, ettől függetlenül ügyében a nyomozást tovább folytatják.

Egészségi állapota miatt megszüntették annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki idén június végén a szolnoki Hetényi kórházban egészségügyi dolgozókra támadt, és közülük egy beteghordónak súlyos életveszélyes szúrt sérülést okozott. Minderről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivőjétől kapott tájékoztatást a weborvos. Balázsné Busku Terézia hozzátette: a férfi jelenlegi állapotában nem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye, ettől függetlenül ügyében a nyomozást tovább folytatják.

A megalapozott gyanú szerint a férfi június 23-án 22.00 óra és 22 óra 30 perc közötti időpontban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet egyik kórtermében kórházi kezelése alatt az őt az ágyába visszafektetni próbáló ápolónő nyakát megragadta, szorongatta. Zavartan viselkedett, ezért nyugtató injekciót kapott, melynek hatására rövid időre megnyugodott, majd újból felkelt az ágyából, kinyitotta az ablakot és segítségért kiabált. Ezt követően az ápolónő és szintén hölgy munkatársa megpróbálták visszafektetni az ágyába és kezét orvosi utasításra lekötözni. A férfi azonban egy 10 cm pengehosszúságú kést vett magához éjjeli szekrényéből, amivel elvágta a kezén lévő kötést.

A kórterembe ekkor belépő orvos és a vele érkező beteghordó arra kérte a gyanúsítottat, hogy tegye le a kést, a férfi azonban ennek nem tett eleget, majd amikor megközelítették, hasba szúrta a beteghordót, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezt követően az egészségügyi alkalmazottak a gyanúsítottat a földre nyomták és a kést elvették tőle.

Emlékeztetőül: a Szolnoki Járásbíróság június 26-án meghozott és az ügyben másodfokon eljárt Szolnoki Törvényszék által július 3-án helybenhagyott végzésével július 26-áig rendelte el a férfi az előzetes letartóztatását.