• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Másodszor törtek be a pécsi Charity Shopba

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Négy téglával dobták be a helyiség Nagy Flórián utcai kirakatának üvegét.

A szomszédos bolt dolgozói szeptember 20-án, csütörtökön reggel telefonon értesítették a Szemem Fénye Alapítvány munkatársait, hogy újfent betörtek a pécsi üzletükbe. Elvitték a pénztárgépet, amiben mintegy tizenötezer forint értékű váltópénz volt, és ellopták a perselyt, amely hozzávetőlegesen háromezer forintnyi pénzadományt tartalmazott. Felforgattak, feldúltak mindent, valószínűleg további pénz után kutattak. A Charity Shop árukészletéből, a jóakarók által adományozott ruhákból, használati tárgyakból, könyvekből nem hiányzik semmi, a kár azonban így is jelentős - tájékoztatott az alapítvány.

Riasztó és kamera kellene

Az első betörést követően egy támogató betörésvédelmi fóliát helyezett el a kirakat üvegén. Most ezt a fóliát is átvágták valamivel. A második eset után már biztossá vált: az üzletet csak egy riasztó és egy kamera felszerelésével tudnák biztosítani, a Charity Shop értékeit csak ezzel védhetik meg. Sajnos azonban a berendezések megvételére és felszerelésére a Szemem Fénye Alapítványnak nincs külön anyagi kerete, az ablak betörése és a pénztárgép ellopása miatt így is hatalmas a kár. Több hónapig kell a pécsi Charity Shopnak működnie, hogy a hiányt pótolja.

Egy pécsi vállalkozó már ígéretet tett a betört ablak anyagáron történő cseréjére. A szervezet munkatársai kérik, aki munkájával, vagy adományával segíteni tud a nehéz helyzet megoldásában, jelentkezzen a titkar@szememfenye.hu címen, vagy a 72/526-658-as telefonszámon keresztül!

Honnan vették el a pénzt?

A pécsi Charity Shop bevételét az alapítvány a beteg gyermekek szállítására költi. A tevékenység biztosítására érkező OEP-támogatás a havi működési költség felére elég, hiszen csak azokat a kilométereket finanszírozza, amikor a beteg az autóban ül. A hozzá- és a tőle visszavezető utat az alapítvány fizeti. A Szemem Fénye Alapítvány betegszállító tevékenységével havonta mintegy száz családon tudunk segíteni, a szolgáltatás összköltsége, az autók karbantartásával együtt meghaladja a havi egymillió forintot.

A betegszállítást igénybe veheti bármilyen tizennégy éves, vagy annál fiatalabb beteg gyermek és kísérője, ha azt orvosuk megrendeli.

Az alapítvány gyermekhospice tevékenysége

A Szemem Fénye Alapítvány a beteg gyermekek szállítása mellett Magyarország első gyermekhospice házait tartja fenn Törökbálinton és Pécsen. Fontos tudni, hogy a gyermekhospice – mindenhol a világon – a felnőtt hospice-nál sok szempontból összetettebb, sokrétűbb szolgáltatásokat kínál, hiszen a gyermekeknek mások az igényei. Ez az ellátás támogatja a betegek testvéreit és szüleit is.

A gyermekhospice házak mentesítő ellátást is biztosítanak. Ezt azok a családok veszik igénybe, akiknek gyermeke valamilyen súlyos betegségben szenved, ami lehet akár életet veszélyeztető, vagy életet megrövidítő. A mentesítés a beteg gyermek és hozzátartozóinak teljes körű ellátását jelenti, célja, hogy a szülők megpihenhessenek és a gyermekek életminősége javuljon: tanuljanak, fejlődjenek, kikapcsolódjanak és jól érezzék magukat.

A gyermekhospice házakat főtámogatójuk segítségével, más adományokból, karitatív, közösségi akciók bevételéből és a többi Charity Shop profitjából tartják fenn.