• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megmaradhat a mezőtúri kórház

Regionális hírek Forrás: MTI

Csökkentett ágyszámmal megmaradna az aktív gyógyászati ellátás a mezőtúri kórházban.

A jelenlegi 91, aktív gyógyászati ellátást biztosító ágynak mintegy a fele megmaradna a mezőtúri kórházban, és a tervezett átalakulás után továbbra is fogadná a betegeket a szülészet, a nőgyógyászat, valamint a belgyógyászat - mondta el Herczeg Zsolt, a város fideszes polgármestere hétfőn az MTI-nek.

Az elöljáró információi szerint az egészségügyi intézményben várhatóan májustól a szülészet és a nőgyógyászat 15-15, míg a belgyógyászat 20 aktív ággyal működne tovább. A kórházat érintő, tervezett változásoknak az is része, hogy megszűnne a sebészeti osztály, illetve egynapos sebészetté alakulna át, és a sürgősségi betegellátást is beleolvasztanák. A részletekről, ezzel együtt a végleges ágyszámokról később, a kórházakkal egyenként folytatandó megbeszélések során döntenek - tette hozzá a polgármester. A mezőtúriak a helyben nem gyógyítható betegségek esetében a szolnoki Hetényi kórház ellátását vehetik igénybe.

Herczeg Zsolt elmondta: a szaktárcával a múlt pénteken folytatott tárgyaláson a jövőbeli elképzelésekkel szembesülve a város lakói nevében azt kérték, hogy csak akkor vegyenek el vagy csökkentsenek szolgáltatásokat, ha azt előbb elvárható színvonalon pótolják. Így a többi között javasolták, hogy telepítsenek két korszerű rohammentő gépkocsit a városba, hogy azokkal sürgős esetekben a betegek szállítása megoldható legyen. Ígéretet kaptak a járóbeteg-ellátás diagnosztikai hátterének fejlesztésére is - jegyezte meg a polgármester.
Herczeg Zsolt úgy tudja, hogy a kórházuk esetében már az idei év közepén lezajlik a tulajdonosváltás, és az intézmény állami tulajdonba kerül.

A mezőtúri városi kórház - mint internetes honlapján olvasható - 169 ággyal rendelkezik, aktív osztályai mellett krónikus és rehabilitációs részlegeket is működtet. Az intézményben 2005 végétől a sürgősségi betegellátást is megszervezték. A kórház legnagyobb fejlesztése 2005 és 2008 között valósult meg, amikor az épület 1,5 milliárd forint címzett állami támogatásnak köszönhetően új szárnnyal bővült.