• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Megújult a bakonyszűcsi Rehabilitációs Otthon

Regionális hírek 2019.06.21 Forrás: MTI
Megújult a bakonyszűcsi Rehabilitációs Otthon

A segítő, gyógyító szakemberek segítségével sok lelkileg kiegyensúlyozott, küzdésre képes gyermek mehet haza Bakonyszűcsről.

Megújult a bakonyszűcsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona, a nyolcvanötmillió forintos beruházás pénteki átadásán a 2018 decemberében elhunyt alapítóra, Bakos-Tóth Mártára is emlékeztek.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az átadón elmondta: 1990-94 között a térség egyéni országgyűlési képviselőjeként ismerkedett meg a munkáját akkor megkezdő intézménnyel. A kilencvenes évek elején, amikor rátört a szegénység a magyar társadalomra, alulról jövő kezdeményezésként alapítani egy jótékony intézményt különös bátorságra vallott - tette hozzá.

A házelnök fontosnak nevezte az egyházak részéről a cselekvő szolidaritás megnyilvánulását és úttörő kezdeményezésnek azt, hogy a magán, az egyházi és az állami szféra egy jó cél érdekében össze tudott fogni.

Kövér László szerint most, amikor Magyarország gyarapodó, fejlődő pályára állt, ilyen intézményt avatni jelképértékű és azt is mutatja, hogy erősödik a közösség. Nemcsak a daganatos betegségből felgyógyuló gyermekek és családjaik számára fontos jelkép, hanem Bakonyszűcsnek és a kistérségnek is üzenetértékű a beruházás - tette hozzá.

Az intézményt alapító, tavaly decemberben elhunyt Bakos-Tóth Mártának és Rajczi Pál plébánosnak emléket állító emléktábla leleplezése előtt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke úgy fogalmazott: bizakodhatunk abban, hogy a segítő, gyógyító szakemberek segítségével sok lelkileg kiegyensúlyozott, küzdésre és jó eredményre képes gyermek mehet haza Bakonyszűcsről.

Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke az intézményt méltatva hangsúlyozta: az 1989-ben alapított rehabilitációs otthon legfontosabb célja, hogy olyan pszichológiai ellátást, gondozást nyújtson és szervezzen a gyermekonkológiai központok által gyógykezelt gyermekeknek, fiatalkorúaknak és családtagjaiknak, mely a többéves, bizonytalansággal teli életszakaszban segít a betegeknek és támaszt nyújt a családnak.

A nyolcvanötmillió forintból kialakított otthon létrejöttét Forsthoffer Erzsébet intézményvezető tájékoztatása szerint a Nemzeti Alapítvány ötvenmillió, a Magyar Nemzeti Bank húszmillió, a Magyar Villamos Művek pedig tizenöt millió forinttal támogatta. A felújított és újonnan épített épületekben hét négyágyas, fürdőszobás szobában 28 embert fogadhatnak egyszerre az egész ország területéről - mondta.  (MTI/Bodnár Boglárka)

Legolvasottabb cikkeink