• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Mentorhálózat segíti majd a koraszülötteket

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A hálózat központjai Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon működtetett mentorházakban lesznek.

Több mint 610 millió forintos uniós és állami támogatásból szeptember 1-én elkezdődött a „Mentorprogram az Észak-alföldi régió koraszülöttjei részére" című projekt megvalósítása. A program átfogó célja, hogy az Észak-alföldi régióban az elmúlt hét évben világra jött koraszülötteknek és családjaiknak segítő kezet nyújtson - áll az Újszülöttjeinkért, koraszülöttjeinkért Alapítvány szerdai közleményében.

A program keretében az alapítvány lehetőséget kapott arra, hogy kiépítsen egy mentorokból álló hálózatot. A hálózat központjai Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon működtetett mentorházakban lesznek. A projekt fő feladata a fejlesztéshez való hozzáférés és a gyermekközösségbe való befogadás elősegítése. A családok átfogó támogatást kapnak az őket érintő nehézségek feldolgozásához, melyben a mentorok tanácsadóként kísérik az érintetteket, segítenek a gyermekek speciális igényeire válaszolni.

Az alapítvány közleménye szerint küldetésük, hogy a koraszülött gyermekekben, a „tenyérnyi csodákban" rejlő képességeket kibontakoztassák, és a bennük rejlő tehetséget mindenki számára láthatóvá tegyék. A projekt további célja a koraszülött gyermekekkel foglalkozó szakemberek szemléletmódjának formálása, érzelmi teherbíró-képességének erősítése.

A három év alatt számos konferenciát, családi programokat, és színes rendezvénysorozatot valósítanak meg, melyek elősegítik a családok összetartozásának megélését, a sorstárs segítés és az önkéntes munka örömét. Ezen alkalmak mellett kiadványaik is hozzájárulnak ahhoz, hogy a legmodernebb fejlesztő módszerek mindenki számára elérhetővé váljanak. A modern kor kihívásainak megfelelően kidolgozott szakmai és ismeretterjesztő tartalmaik elektronikus formában is, ingyenesen hozzáférhetővé válnak.

A fenti célokat elhivatott szakembergárda valósítja meg: koraszülött ellátásban dolgozó orvosok, pszichológusok, pszichiáter, gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok, nyelvtanárok, egyetemi oktatók és informatikusok. Együttműködő partnerek a régió valamennyi koraszülött intenzív osztálya, valamint a római katolikus, görög katolikus és a református egyház - olvasható a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink