• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Milliárdos fejlesztés volt tavaly az Irgalmasrendi Kórházban

Regionális hírek 2019.01.18 Forrás: MTI
Milliárdos fejlesztés volt tavaly az Irgalmasrendi Kórházban

Új, modern orvosi eszközöket, ágyakat szereztek be, valamint a betegszállítás gyorsaságát is javították.

Csaknem egymilliárd forintnyi fejlesztés történt tavaly a Budai Irgalmasrendi Kórházban, ennek részeként a többi közt új, modern orvosi eszközöket, ágyakat szereztek be, valamint a betegszállítás gyorsaságát is javították. Az intézmény csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: részben a rend által biztosított pénzügyi forrásokból, részben kormányzati támogatásból vásároltak orvosi eszközöket, a többi között új műtőasztalokat, mikroszkópokat, sebészeti beavatkozáshoz szükséges laparoszkópos készülékeket. Az urológiai-andrológiai, a nőgyógyászati, a sebészeti, a belgyógyászati osztályok gyógyító, illetve a radiológiai osztály és az orvosi laboratórium diagnosztizáló munkájának minőségét segítő eszközöket is beszereztek. A tájékoztatás szerint ezek jelenleg a piacon elérhető legmodernebb és legjobb minőségű készülékek.

Új, motorral ellátott és ergonomikus kialakítású ágyak kerültek a fekvőbeteg-osztályokra - közölték, hozzátéve, ez a beszerzés az ágyakhoz egyedileg fejlesztett matracokkal egészült ki, amelyek a legmagasabb higiéniai elvárásoknak is megfelelnek.

A betegszállítás minőségének és gyorsaságának javításáért is komoly fejlesztéseket hajtott végre. A Reiter József által vezetett kórházban új szakterületek kialakítása is elkezdődött.

Kiemelték: a fejlesztések "egy keresztény szellemiségű, XXI. századi színvonalú gyógyító és ápoló szakmai tevékenység high-tech tárgyi feltételeinek biztosítását" szolgálják.

Felidézték, hogy 2017 őszén megkezdődött a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztési projektje is; két ütemben, részben a rend saját forrásaiból, részben kormányzati támogatásból megújul és egy új szárnnyal bővül a kórház. Elsőként a meglévő főépület déli homlokzata és a Vidra utca között épül fel egy új betegápoló épületszárny, emellett elkezdődött a központi műtő és diagnosztikai épület építése és a műemléki épület teljes körű felújítása, a fűtés korszerűsítése és a kevesebb ágyszámú, fürdőszobával ellátott kórtermek kialakítása.

Az építkezés idejére sem állhat le a gyógyító, ápoló munka, így tavaly elkezdődött az ambulanciák költöztetéséhez és más helyszínen működtetéséhez szükséges fejlesztések, beruházások megvalósítása, ami eddig mintegy 500 millió forintnyi kiadást jelentett.

Legolvasottabb cikkeink