• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Összefogás az egyik legkülönlegesebb játszótérért

Regionális hírek 2022.07.07 Forrás: Weborvos
Összefogás az egyik legkülönlegesebb játszótérért

A szebb, jobb, színesebb, vidámabb játszóteret a kórház által rendezett Gombóc Artúr tábor résztvevői „tesztelhetik” majd elsőként.

A főváros egyik legkülönlegesebb játszótere a Bethesda Gyerekkórházban található. Különleges, hiszen elsősorban a kórházi kezelés alatt álló gyerekek használják, akiknek maga a világ a játszótér, amikor – ha állapotuk engedi – a kezelések között, vizsgálatokra várva kiszabadulhatnak a kórtermekből, ahol „csigalassúsággal” telik az idő. Erre pedig ugyancsak nagy szükség van, mert sokan – például az SMA-s gyerekek, akiknek ellátásában kiemelt szerepe van a kórháznak – nem napokat, hanem heteket kénytelenek itt tölteni, tudatta közleményben az intézmény. 

Nem szokványos a Bethesda utcai főépület kertjében lévő játszótér azért sem, mert többet kell jelentenie a játéknál. A Bethesdában 10 gyógytornász dolgozik a gyerekek mozgásfejlesztésén, rehabilitációján, így fontos, hogy a kis pácienseket a kikapcsolódásukkor is várják olyan elemek, amelyek észrevétlenül segítenek állapotuk javításában. 

Mindezek ismeretében aligha meglepő, hogy rögtön széles körű összefogás alakult ki, amikor felvetődött a játszótérnek otthont adó pihenőkert kicsinosításának ötlete. A Teva Gyógyszergyár Zrt. dolgozói a magyar egészségügy napján, azaz a Semmelweis-napon láttak neki a feladatnak, hogy kezdeményezésükhöz sokan mások is csatlakozva végül több mint 150-en vegyenek részt a munkálatokban. Az önkéntesek az intézmény kérésének és útmutatásának megfelelően új homokozót alakítottak ki, és létrehoztak egy – a testtartást javító, a láb izomzatát stimuláló – mezítlábas ösvényt is, amelyet már régóta szeretett volna a kórház. 

A szorgos segítők mindemellett megszépítették a pihenőkertet, növényeket ültettek, valamint új és vidám színekbe öltöztették a hintát és a csúszdát is. Ennek már csak azért is nagy a jelentősége, mert a játszótér másért is fontos a kórházba járó családok életében: sokszor itt találkozhatnak a testvéreikkel, barátaikkal a bent lakó gyerekek, a rendezett, barátságos, kényelmes környezet pedig még szebbé tudja varázsolni ezeket a perceket, órákat. A szebb, jobb, színesebb, vidámabb játszóteret a kórház által, a túlsúllyal küzdő gyerekek számára rendezett Gombóc Artúr tábor résztvevői „tesztelhetik” majd elsőként.

 

 

Legolvasottabb cikkeink