• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Pályázatokat nyert a szolnoki MÁV Kórház

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az év végi kórház konszolidáció részeként meghirdetett 15 milliárd forintos keretre nyújtottak be pályázatokat, hétből hárommal nyertek.

Az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatásáról szóló 388/2016. Korm. rendelet alapján, az év végi kórház konszolidáció részeként meghirdetett 15 milliárd forintos keretre, a MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok mozgásszervi szakkórház is pályázatot nyújtott be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ felé a fenntartható működést célzó szakmai, gazdasági és strukturális intézkedései támogatására - közölte a kórház.

Mint írják: A benyújtott hét pályázatból az egészségügyért felelős miniszter, három támogatását engedélyezte intézményünknek, 21.767.342.- Ft értékben az alábbiak szerint:

1. Épületvilágítás korszerűsítése (13.236.702.- Ft)

2. Gyógyszer, vegyszer és élelmezési anyag hűtőszekrényeinek cseréje (7.220.000.- Ft)

3. A rendelőintézet bejárati ajtajának átalakítása önműködően nyílóvá (1.310.640.- Ft)

A kórházi épület világításának korszerűsítésével a hagyományos világítást, energiatakarékos LED izzók beépítését cserélhetjük le. Így a kezelőhelységek, betegszobák, a folyosók, szociális helységek világítása megújulhat úgy, hogy ezzel jelentősen csökkenhet az intézmény villamosenergia fogyasztása is.

A betegellátás hátterében működő kiszolgáló részlegek (gyógyszertár, laboratórium, élelmezés) régi, elavult és emiatt gyakran meghibásodó hűtőszekrényeit cserélhetjük le korszerű, energiatakarékos és biztonságos működésűekre. Ezek a hűtőszekrények megfelnek a legújabb minőségbiztosítási előírásoknak is. A gyógyszerek, vegyszerek és az élelmezési anyagok az előre beállított,megfelelő, állandó hőmérsékleten tárolhatók. A hőmérséklet regisztrálásával utólag is ellenőrizhető a tárolás megfelelősége. A támogatás összegéből a közvetlen betegellátásban résztvevő osztályok elavult, energiafaló gyógyszer hűtői is cserélhetők lesznek.

Az intézményünk mozgásszervi szakkórház, így a szakrendeléseink többsége mozgásszervi betegségben szenvedők ellátását végzi. A járóbetegek jelentős hányada segédeszközzel, járókerettel, bottal, kerekesszékkel, illetve sok esetben kisérővel keresik fel rendeléseinket. Jelenleg két egymás után lévő – szélfogóként működő – ajtón keresztül lehet bejutni az épületbe, ami a mozgáskorlátozottak számára nagy nehézséget jelent. Az ajtók automatikus működésűre való cseréjével az ő közlekedésüket kívánjuk megkönnyíteni, ezzel együtt a betegbiztonságot és betegelégedettséget javítani.

Az első két pályázatunk megvalósításával várhatóan évi 5 millió forint költségmegtakarítást érhetük el, mely összeggel a betegellátás, a gyógyítás színvonalát emelhetjük - zárul a közlemény.

Legolvasottabb cikkeink