• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Saját rendelőt épített a BorsodChem

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az új kazincbarcikai intézmény elsősorban a BorsodChem munkavállalóinak épült.

A BorsodChem a mai napon Kazincbarcikán felavatta újonnan felépített egészségügyi központját. A mintegy 500 négyzetméter területű, kétszintes, korszerű épületben jelenleg 90-100 ember kap naponta egészségügyi állátását, ám a kapacitáskihasználtság igény szerint tovább bővíthető. A 335 millió forint összértékű beruházást saját forrásból, teljes egészében a BorsodChem finanszírozta.

A központ egészében, így a sürgősségi ambulancián is újonnan beszerzett orvosi műszerek, a betegellátáshoz szükséges korszerű berendezések és új bútorok adják az alap- és szakellátás technikai hátterét. A magas színvonalú ellátás személyi feltételeit 11 orvos, 4 diplomás, 13 ápoló, 2 laboráns, és 4 nem egészségügyi munkavállaló biztosítja, akik közül minden dolgozó a Medi-Prevent Foglalkozás-Egészségügyi és Szaktanácsadó Kft. munkatársa.

Az új intézmény elsősorban a BorsodChem munkavállalói számára nyújt egészségügyi ellátást az év 365 napján napi 24 órában, de a szolgáltatásokat hétköznapokon rendelési időben Kazincbarcika valamennyi lakosa is igénybe veheti. Az alapellátás, valamint az intézményben nyújtott belgyógyászati, szemészeti, nőgyógyászati szakellátás, továbbá ultrahang- és laborszolgáltatás valamennyi költségét a munkáltató finanszírozza.

Bár Kazincbarcikán a városi kórház kielégítően biztosítja a város és a térség lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását, a BorsodChemben foglalkoztatottak nagy száma az alkalmazott vegyipari technológia, a folyamatos üzemvitel megköveteli, hogy a rászoruló munkavállalók a vállalat területén is folyamatosan magas színvonalú egészségmegőrző ellátást kaphassanak és időnként speciális szakmai ismereteket igénylő orvosi kezelésben részesüljenek. Vészhelyzet esetén az egészségügyi központ személyzete a BorsodChem gázmentőivel és mentőseivel együttműködve akár a sürgősségi ambulancián, akár a vállalat üzemi területén is képes magas szintű sürgősségi ellátás biztosítására.

Wolfgang Büchele, a BorsodChem vezérigazgatója az új intézmény átadásakor elmondta: „A BorsodChem üzemorvosi ellátását a munkavállalók az 1950-es évek óta a mai napig ugyanabban az épületben vehették igénybe. Nagy öröm és elégedettség, hogy hosszú évek várakozását követően, az elhasználódott régi orvosi rendelő közvetlen szomszédságában most korszerű egészségügyi intézményt adhatunk át a vállalat valamennyi munkavállalója és az egészségügyi szolgáltató számára."

A BorsodChem MDI, TDI, PVC, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. Kiváló minőségű vegyipari nyersanyagokat biztosít számos iparág, így például a járműipar, építőipar, cipő- és ruhaipar, bútoripar, gyógyszeripar és gumiipar számára. Termékeit felhasználják továbbá háztartási műszaki cikkek, üdítőitalok, elektromos berendezések, csomagolóanyagok, festékek és bevonó anyagok gyártása során. A vállalat központja Magyarországon, Kazincbarcikán található, ezen kívül hét országban rendelkezik leányvállalatokkal vagy fióktelephelyekkel. A vállalat 2010-ben 750 millió euró értékesítésből származó nettó árbevételt ért el.

Legolvasottabb cikkeink