• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és az AbbVie

Regionális hírek 2019.11.16 Forrás: Weborvos
Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és az AbbVie

Megerősítette élvonalbeli helyzetét a klinikai vizsgálatok területén a Szegedi Tudományegyetem.

Az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasággal 2019. november 15-én aláírt együttműködési megállapodás jelentősen megkönnyíti a közös klinikai vizsgálati projektek indítását, amelyek elsősorban onkológiai, immunológiai és neurológiai kórképekben szenvedő betegeknek jelenthetnek új terápiás lehetőségeket - adta hírül az egyetem.

Évente száznál is több gyógyszeres klinikai vizsgálatot végeznek a Szegedi Tudományegyetemen, amelyeknek köszönhetően olyan innovatív kutatások zajlanak a szegedi klinikákon, amelyek elősegítik a betegek gyógyulását és az országos egészségügyi ellátórendszer megerősítését. A 2019. november 15-én aláírt együttműködés célja a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések elősegítése, ezáltal pedig a hazai betegek gyógyulásának támogatása.

– Kormányzati szinten is kiemelkedő stratégiai cél, hogy a klinikai vizsgálatok tekintetében javítsuk Magyarország versenyképességét – fogalmazott az együttműködés kapcsán Prof. Dr. Rovó László. A Szegedi Tudományegyetem rektora hozzátette: az együttműködés amellett, hogy javítja a Szegedi Tudományegyetem kutatási és fejlesztési kapacitását, hozzájárul a klinikai gyógyszervizsgálatok számának növeléséhez is. Mindemelett a megállapodás jelentősen megkönnyíti a közös klinikai vizsgálati projektek indítását, amelyek elsősorban onkológiai, immunológiai és neurológiai kórképekben szenvedő betegeknek jelenthetnek új terápiás lehetőségeket.

Dr. Fendler Judit a Szegedi Tudományegyetem kancellárja kiemelte: az intézmény célja, hogy a dél-alföldi régió oktatási, kutatási és innovációs központja legyen, amelyhez nagymértékben hozzájárul a világ vezető gyógyszergyártójával kötött stratégiai együttműködés. Hozzátette: az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságot kiemelt partnerüknek tekintik, az elmúlt 10 évben több mint 30 közös vizsgálatot indítottak a szegedi egyetemen.

Dr. Balajti Noémi, az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság orvosigazgatója elmondta: a cég a világ 170 országában van jelen, onkológiában és immunológiában közel 400 klinikai vizsgálatot végeznek jelenleg is. A Szegedi Tudományegyetemmel a dermatológia, onkológia, hematológia és neurológia területén végeznek közös vizsgálatokat. Hozzátette: az együttműködési megállapodással egy új szakasz kezdődik a két intézmény életében, amelynek köszönhetően több terápiás területen, több beteg bevonásával végezhetnek klinikai vizsgálatokat.

– A vizsgálóhelyek világszintű rangsorolásának egyik fontos paramétere a kutatási projektek szerződéskötési ideje és a betegbevonás mielőbbi megkezdése. Ennek felgyorsítására dolgozták ki a speciális keretmegállapodást. Segítségével az új, induló vizsgálatok adminisztrációja, a jelenleginél is rövidebb időt vesz igénybe, és a betegek jóval azelőtt juthatnak hozzá az innovatív készítményekhez, hogy azok közforgalomba kerülnének – hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Dr. Bende Balázs, az SZTE Klinikai Vizsgálatokat Koordináló Iroda szakmai vezetője.

Legolvasottabb cikkeink