• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szombaton Óbudán a Richter Egészségváros

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Szent Margit Kórház mobil röntgenjére gyarapíthatják szűréssel, tanácsadással a pénzt.

A III. kerületi Szent Margit Kórház is csatlakozott ahhoz az egészségprogramhoz, amelyet a Richter Gedeon Nyrt. – évek óta sikeres kezdeményezése keretében – valósít meg országszerte. A gyógyszercég 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a kórház, eszközparkjának bővítéséhez. Az adománygyűjtés célja – a kórház fejlesztési stratégiájához illeszkedően – egy műtőbe kerülő mobil röntgenkészülék megvásárlása, mely műtét közben elvégezhető radiológiai vizsgálattal segíti a szakemberek munkáját. A cél elérésében az óbudai lakosságnak meghatározó szerepe van, ugyanis az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják: a Richter pontonként 300 forinttal emeli még az alapadomány összegét.

Érdemes kilátogatni május 9-én a Flórián térre, a Faluház előtt megrendezendő Richter Egészségváros Programra mindazoknak, akik számára fontos saját maguk, valamint családjuk egészségének védelme. Az egészségnap Katus Attila szabadtéri aerobik órájával indul, majd a nap folyamán az egészségnagykövetek vezetésével beszélgetések és informatív előadások várják az érdeklődőket.

Radványi Dorottya műsorvezető vendége lesz Rudolf Péter színművész, rendező, Béres Alexandra fitnesz világbajnok, Rácz Zsuzsa írónő, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR-vezetője, Nagy Tímea olimpikon, zsűritag, Dr. Berényi Marianne, valamint Dr. Kenessey Andrea Richter Aranyanyu Díjazottak. A nőkért való gondoskodás jegyében Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója női szépség- és egészségórával várja a hölgyeket. Krizsó Szilvia újságíró, műsorvezető moderálásával zajlanak az Agora sátor előadásai, ahol a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban a Szent Margit Kórház szakembereitől informálódhat a hallgatóság.

A nap folyamán mindazon problémákról tájékozódhatnak a lakosok, amelyek ma Magyarországon népbetegségnek számítanak, így a kórházi szakemberek az alábbi területeken végeznek kivizsgálásokat: szív- és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri zavarok, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában. Az emlőszűrésen való részvételre ösztönzés kiemelten fontos a kerületben, hiszen az emlődaganat gyakorisága kiugró Óbuda térségében, míg a szűréseken való részvétel alacsony más kerületekhez képest.

„Fontos mérföldkőnek tekintjük az itt élők ellátásában, hogy kórházunk idéntől elnyerte a mammográfiai szűrés jogát. Azt gondoljuk, hogy felelősek vagyunk az itt élők egészségi állapotáért és szeretnénk, ha a lakosság is minél inkább érezné a szűrések fontosságát, minél aktívabban vennének részt a korai felismerésben."– nyilatkozta a fejlesztés kapcsán Dr. Badacsonyi Szabolcs mb. főigazgató.

A családi esemény széles programválasztékot kínál, a szűrések, előadások, beszélgetések mellett a színpadon zenés-táncos produkciókat élvezhet a közönség. A színpadon fellép a Black Time Tánciskola, a Göncöl Néptáncegyüttes, a Tánckoktél Tánciskola, valamint délután 14 órától Gryllus Vilmos ad koncertet, ahol a gyerekek, szülők aktív részesei lehetnek a vidám műsornak.