• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

Tapasztalatok szerint emelkedik az oltási kedv

Regionális hírek 2021.02.20 Forrás: MTI
Tapasztalatok szerint emelkedik az oltási kedv

A hét végén a kórházi oltópontokon és az idősotthonokban is folytatódott az oltási kampány. 

A veszprémi oltóponton kedvezőek a tapasztalatok, mindenki időre megérkezett, az érintettek lelkesen fogadták az orosz vakcinát - mondta Bujdosó László a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornán. A műsorban elhangzott: a megyébe 655 ember beoltására alkalmas orosz vakcina érkezett, amivel a hétvégén folyamatosan oltanak, a krónikus betegséggel nem rendelkező, 60-74 év közötti idősebb korosztályban.

Bujdosó László azt mondta, hogy alapvetően nem különbözik a Szputnyik a többi vakcinától. A gyártó vállalása szerint ez a vakcina két évig nyújt védettséget - mondta. A két oltást 21 nap különbséggel adják be.

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója arról számolt be, hogy 3 fajta vakcinával szerveznek oltásokat, a hétvégén folytatják a szociális intézményekben az oltást a Pfizer oltóanyagával. A Moderna vakcinájával az újabb jelentkezőket, a Szputnyikkal a 60-74 év közötti krónikus betegséggel nem rendelkezőket oltják. Az orosz oltóanyagból 1050 adagot kaptak.

Tapasztalataik szerint az oltási kedv emelkedik, az oltás szervezésében a háziorvosok szerepe óriási.

(A nyitóképen előkészítik a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a második adag oltásához a balassagyarmati Túrmezei Erzsébet Evangélikus Szeretetszolgálat otthonában 2021. február 20-án. MTI/Komka Péter)

(Megkapja egy nő az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) első adagját Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2020. február 6-án. MTI/Bruzák Noémi)

 

(Oltáshoz készítik elő az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. február 20-án. MTI/Vasvári Tamás)

 

(Beoltanak egy nőt az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyaggal (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. február 20-án. MTI/Vajda János)

(A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinái a második adag oltásához Kálmáncsán, a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthonban 2021. február 20-án. MTI/Varga György)

Legolvasottabb cikkeink