• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tudományos konferenciával ünnepelték a Semmelweis-napot

Regionális hírek 2019.06.27 Forrás: Weborvos
Tudományos konferenciával ünnepelték a Semmelweis-napot

A délutáni ünnepségen díjakat, elismeréseket és kinevezéseket is átadtak.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben tudományos konferenciát rendeztek, valamint díjakat, elismeréseket, és kinevezéseket adtak át ma a Semmelweis-nap alkalmából. Az ünnepségre az intézet valamennyi dolgozója mellett meghívták az egészségügy vezetőket, helyi politikusokat, együttműködő szervezeteket és üzleti partnereiket. Dr. Bodnár Attila főigazgató a Semmelweis-napi ünnepségen méltatta a dolgozók elhivatottságát, kitartását és áldozatos munkáját. Külön kiemelte, hogy Semmelweis Ignác születésének évfordulója alkalom arra, hogy újra felelevenítsük munkásságának üzenetét, a felelősségtudat fontosságát - számolt be az eseményről a kórház.

A délelőtti tudományos konferencián dr. Bodnár Attila főigazgató elnökletével 5 előadást láthattak-hallhattak - az intézet elismert orvosaitól és külső előadóktól – a következő témákban: a Bajcsy Kórház a lehetőségek tükrében, együttműködési módszerek partnereinkkel, válogatás az Fül-Orr-Gégészet profiljából, a járó beteg részleg működése és tapasztalatai.

A délutáni Semmelweis-napi ünnepségen beszédet mondott Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos. Wittner Mária egy cellában raboskodott Tóth Ilonával, akit június 28-án végeztek ki.

Az Ecolab-Hygiene nevében annak nemzetközi igazgatója, Svéd Gergely méltatta példaértékű együttműködésüket a Bajcsy Kórházzal. Az intézet nemzetközileg is egyedülálló módon referencia kórháza a cégnek, szakmai stratégiai partnerségük a kórházi fertőzések kialakulásának csökkentésében kiemelkedően eredményes.

A délutáni ünnepségen díjak, elismerések és kinevezések átadására került sor.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért emlékéremmel kitüntetettek tevékenysége meghatározó az intézmény fejlődésében. Idén ezzel az életműdíjjal a Neurológia Osztály volt osztályvezető főorvosa, Dr. Köves Ágnes és Dr. Imrei László gégészeti főorvos munkáját köszöntük meg.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevél várományosai azok, akik az intézmény működését, fejlődését tevékenységükkel kiemelkedő mértékben segítették. Ebben az évben

Dr. Dombi Irén vezető főorvos és Béres Gabriella asszisztens a Nemzeti Védelmi szolgálattól, dr. Fehér Éva igazgató, főorvos a Terrorelhárítási Központból, részesült az elismerésben.

A dr. Bodnár Attila főigazgató által alapított Főigazgatói elismerő oklevelet kimagasló szakmai munkájáért 11 dolgozó, a Főigazgatói dicséretet 43 dolgozó vihette haza.

A főigazgató átadta a Főtanácsosi és Tanácsosi, a Főmunkatársi és Munkatársi, valamint a Főorvosi, Adjunktusi és Alorvosi kinevezéseket is.

A jubileumi ünnepség Bereczki Zoltán előadásával és vendéglátással zárult.

Legolvasottabb cikkeink