• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új szárnnyal bővült a harkányi gyógyfürdőkórház

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Nemzetközi színvonalon tudják ellátni a mozgásszervi, nőgyógyászati és pikkelysömör-panaszokkal érkezőket.

A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház egy új, 5 emeletes, 45 db kétágyas szobával rendelkező, orvosi rendelőkkel és kezelőhelyiségekkel, valamint saját konyhával, büfével és kávézóval tarkított épületegységgel bővült. Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában mintegy 1,5 milliárd Forint összköltségből megvalósuló „Harkányi Gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem" című, DDOP – 2.1.1./E-09-2f-2010-0001 azonosítószámú projekt befejeztével az Intézmény szakemberei nemzetközi színvonalon tudják ellátni a mozgásszervi, nőgyógyászati és pszoriazis panaszokkal érkező hazai és külföldi pácienseket - tudatta az intézmény.

Dr. Péter Iván Antal az Intézmény Főigazgatója a záró rendezvényen elmondott beszédében a Gyógyfürdőkórház működésének ismertetése és a harkányi gyógyvíz jótékony hatásainak kiemelését követően kiemelte, hogy egy 2007 óta dédelget álom valósult meg a projekttel, mely az egész város számára élénkítő hatással lehet mind gazdasági mind pedig turisztikai téren, hiszen az elmúlt tíz év legnagyobb jelentőségű turisztikai beruházása ment végbe a városban.

Dr. Páva Hanna, az EMMI Egészségügyi Koordinációért és EU ügyekért felelős helyettes államtitkára méltatta a Gyógyfürdőkórház kiemelkedő tevékenységét és a beruházás által elért eredményeit, melyek, mint mondta nagy mértékében hozzájárulnak majd az itt kezelendő páciensek életkörülményeinek javításához. Míg Tiffán Zsolt Országgyűlési képviselő az eseményen tartott beszédében főként az elkészült új balneológiai szárny által teremtett új munkahely lehetőségeket emelte ki, Baksai Endre Tamás Harkány város Polgármestere a város növekvő munkahelyszámok mellett kihangsúlyozta a Gyógyfürdőkórház jelentőséget a város életében, hiszen az itteni helyi vállalkozók, éttermek és szállásadók számára is pozitív hozadékkal jár majd az új épületszárny által megvalósítható turizmus fellendülés, mint mondta az Intézmény hosszú távú növekedési pályára állíthatja a települést.

Az uniós beruházásról részletesen Hegyi Ákos vezető projektmenedzser tájékoztatta a jelenlévőket. Előadásában elhangzott, hogy az újonnan elkészült épületrészlegben két orvosi rendelő, egy központi váró diszpécserközpont, 7 teljesen akadálymentesített szoba, 38 darab két ágyas kórházi szoba, 5 iroda, egy irattárral kibővített konferenciaterem, egy 100 fős étterem nagy kapacitású konyhával, valamint személyzeti öltözők is helyet kaptak.

A gyógyászati kezeléseket pedig öt gyógyvizes kád, két dithranolos és galván kezelő, fényterápiás helyiség, két tornaterem, valamint négy masszázsrészleg teszi a lehető leghatékonyabbá. A kivitelezési munkálatok alatt egy elegáns fürdő csarnokot és kialakítottak, valamint jelentős mértékű eszközbeszerzésre is sor került.

A beruházásnak köszönhetően a Gyógyfürdőkórház munkatársai évente akár több száz hazai és külföldi páciens számára nyújthatnak megoldást pszoriázisos, mozgásszervi és nőgyógyászati panaszaik kezelésére. Emellett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő egészségturizmus miatt a kórház olyan, a harkányi gyógyvízre épülő gyógykúra csomagokat dolgozott ki, melyek nemzetközi elismertségének növelésével új piacok nyílnak meg az egész város számára.