• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Világszínvonalú 3T MR berendezés az Integrity Magánklinikán

Regionális hírek 2019.04.26 Forrás: Weborvos
Világszínvonalú 3T MR berendezés az Integrity Magánklinikán

A zalaegerszegi klinika Siemens MAGNETOM Skyra 3T MR készüléke az iparágban elérhető legmodernebb technológián alapul.

„Mint mindenben, az MR-diagnosztikában sincs megállás, és mindig van jobb. Kíváncsiak voltunk, hogy ha a kisebb térerejű MR-berendezésből a szakma és a betegek által visszaigazoltan ki tudjuk hozni a legjobb teljesítményt, mire megyünk a világ egyik legjobb 3 teslás MR platformjával, a Siemens MAGNETOM Skyra rendszerrel. Nem kötöttünk egyetlen szakmai kompromisszumot sem, a teljes felszereltséget még tovább bővítettük speciális csukló és boka tekercsekkel. Az első hetek tapasztalatai alapján kijelenthetjük: elértük az MR-technika határát, amilyen klinikai kérdésre MR-diagnosztikával válaszolni lehet, arra mi képesek vagyunk választ adni” – nyilatkozta Pigler István, az Integrity Magánklinika tulajdonos-ügyvezetője (lásd képeinken). 

„A beruházást több éves előkészítés előzte meg. Mindegyik nagy szállítóval tárgyaltunk, működés közben is megtekintettük kiválóbbnál kiválóbb nagy térerejű MR-berendezéseiket. Technikai szempontból a Siemens volt a legmeggyőzőbb, bár a másik két szállító is kiváló gépeket gyárt ebben a szegmensben. A kérdést leginkább az jelentette, hogy a prémium berendezés prémium árazása kitermelhető-e magán egészségügyi környezetben. Aztán fokozatosan közeledtek egymáshoz gazdasági lehetőségeink és a Siemens szándéka, míg nem sikerült egy olyan konstrukcióban megállapodnunk, ami gazdaságilag is fenntarható” – mesélte az ügyvezető. 

 

Az orvosi képalkotási technológia folyamatos fejlesztésével nemcsak a betegségek mielőbbi és pontosabb kimutatása lehetséges, de a kezelési eredmények szorosabb utánkövetése is, mely szintén elengedhetetlen a páciensek hatékony gyógyításában. A technológiai tökéletesség az egyik legfontosabb érték a Siemens Healthineers számára, mely a nemzetközi Siemens különálló egészségügyi leányvállalataként működik. Ez jellemzi a vállalat által előállított MAGNETOM Skyra 3T készüléket is, amely a ma az iparágban elérhető legmodernebb technológiákon alapul. A cég újonnan kifejlesztett E11 szoftverével párosulva a jelenleg elérhető diagnosztikai alkalmazásokhoz teljes körű hozzáférést biztosít - ahogy hallottuk már orvosigazgató úr által elmondottakban is. 

 „Az Integrity Magánklinika megalapozott, egyben mintaszerű beruházást hajtott végre, olyan berendezést vásároltak, amely tudásban kiemelkedő és maximálisan illeszkedik a napi klinikai munkához, egyben jelenleg kategóriájának a legkorszerűbb magyarországi tagja”  – nyilatkozta Vincze Rita, a Siemens Healthcare Kft. ügyvezető igazgatója.

Legolvasottabb cikkeink