• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

CHOX: az antioxidáns csokoládé

Egészségmagazin Forrás: Weborvos Szerző:

Egy hazai innováció révén kiderült, hogy ami jó, az nem feltétlenül egészségtelen, hizlaló vagy illegális.

A gyógyszeripar tíz-, sőt, százmilliókat költött arra, hogy találjon valami olyan anyagot, ami a szív- és érbetegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas. És tessék, évszázadok óta itt van a flavonoidokban gazdag kakaóbab, amelyik ezt mind tudja" - írta Norman K. Hollenberg, MD, Phd. a téma egyik legjobb ismerője.

Kétségtelen tény, hogy az utóbbi évtizedekben számtalan nemzetközi vizsgálat bizonyította a fekete csokoládé kiemelkedő egészségügyi hatásait. A múlt század első felében még Szentgyörgyi Albert ismerte fel, hogy a növények tartalmaznak egy biológiailag aktív vegyületcsaládot, az ún. flavonoidokat, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében. Ezek a hasznos vegyületek egyfajta pajzsként védenek bennünket az emberi sejtekben végbemenő káros reakcióktól. Fontos természetes antioxidánsok, melyek gátolják jó néhány idült betegség kialakulását, illetve késleltetik azok előrehaladását.


A nyers kakaóbab a föld egyik legnagyobb antioxidáns kapacitással, flavonoid hatóanyaggal rendelkező növénye. A hagyományos feldolgozás alatt azonban kifejezetten az a cél, hogy a hatóanyagok jelentős részét megsemmisítsék, mivel azok igen keserűek. A feldolgozás végére a hatóanyagok 90%-a elvész, a boltok polcain található csokoládé nagymennyiségű finomított cukrot, adalékanyagokat tartalmaz és magas a kalóriatartalma. Ennek ellenére az egészségügyi hatások mégis jelentősek!


A SilverSky Kft. egy új innovációnak köszönhetően olyan termékcsaládot fejlesztett, amely megtartja a nyers kakaóbab hatóanyagainak 90%-át. Az új eljárás tehát egyfajta „értékmentés", aminek az a célja, hogy a végtermék hatóanyagában-hatásaiban felülmúlja a hagyományos fekete csokoládékat, s mindezt úgy, hogy nagyszerű íz-harmóniát is biztosítson alacsony kalória bevitel mellett.


Vannak az életünkben olyan pillanatok, alkalmak, amikor szükségét érezzük, hogy legalább néhány boldog perc erejéig kényeztessük testünket és lelkünket egyaránt. Ennek egyik „legédesebb" eszköze a csokoládé, milliónyian rajongnak érte már hosszú-hosszú évszázadok óta. Az új CHOX egészségvédő- antioxidáns csokoládé segítségével lelkiismeret furdalás nélkül hódolhatunk ennek az élvezetnek, kiválasztva a csokoládé szelet, a csokoládé ital, és a forró csokoládé közül azt, amelyik az ízlésünkhöz vagy hangulatunkhoz leginkább közelálló.

Édes részletek a termékről