• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Elismerés a mélypontról felálló, életüket újrakezdő nőknek

Hírek 2018.05.30 Forrás: Weborvos
Elismerés a mélypontról felálló, életüket újrakezdő nőknek

A Richter a Nőkért program ars poetica-ja az: ahogy a nők gondoskodnak a világról, úgy gondoskodik a Richter a nőkről.     

A Richter Főnix Közösség idén öt olyan bátor nőt mutatott be, akiknek igen komoly kihívásokkal kellett megküzdeniük. Ők pedig tudtak és mertek előrelépni és újrakezdeni. Történetüket a nyilvánosság előtt is vállalták, motivációt nyújtva ezzel másoknak is. Bátorságukat és példamutatásukat a keddi Főnix esten ismerték el.

A május 29-i rendezvényen az öt hölgy mellett többek között részt vett Tari Annamária, pszichológus és dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyász is. A megjelentekkel Jakupcsek Gabriella beszélgetett többek között olyan kérdésekről, mint karrierválság és újrakezdés, függőség és küzdeni akarás, anyaság és felelős döntés valamint kitaszítottság és siker. Szó esett a fájdalom, az élethosszig tartó betegség elviseléséről is. Amikor a pácienst döntési helyzetbe hozzuk orvosként, akkor az ő ereje is fontos tényezővé válik a gyógyulás, a betegség kezelése szempontjából- emelte ki dr. Csermely Gyula, szülés-nőgyógyász.

Nehézség, mélypont szinte mindannyiunk életében van. A legfőbb kérdés, hogy ebben a helyzetben hogyan cselekszünk. Az újrakezdéshez, változtatáshoz kíván segítséget nyújtani a Richter a Nőkért program legújabb kezdeményezése, a Főnix Közösség. A Richter számára fontosak a nők, sokféleképpen értékeljük és becsüljük őket. A Richter a Nőkért programunk ars poetica-ja is az: ahogy a nők gondoskodnak a világról, úgy gondoskodik a Richter a nőkről. A Főnix Közösséget olyan bátor nőknek hoztuk létre, akik képesek a mélypont után felállni és újrakezdeni az életüket, mint egy főnixmadár, aki képes a hamvaiból feltámadni, megújulni – fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője a Főnix esten.

A rendezvényen részt vett Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó, a Richter Főnix Közösség védnöke is. Mindenkinek van az életében kihívás, nehézség. Nagy kérdés, hogy ebben a helyzetben, ki hogyan tud előrelépni. Valakinek megy magától, és valakinek segítségre van szüksége. Hiszem, hogy a Richter Főnix Közösség idén bemutatott öt szereplője a történetével másoknak is segíteni tudott- fogalmazott Szekeres Pál.

A bemutatott szereplők története visszanézhető a Richter a Nőkért Facebook-oldalon valamint a ezen a honlapon is. Példamutatásra, sikertörténetekre mindig szükség van. A Richter Főnix Közösség keresi azokat a személyeket, akik az idén bemutatott hölgyekhez hasonlóan komoly mélypontot éltek át, ebből felállva újrakezdték életüket. A történetüket nyilvánosság előtt is bátran vállaló személyek még június 15-ig jelentkezhetnek a megadott honlapon.

A fotón az 5 bátor nő: Fehér Andrea, Szabó Csilla,Balogh Csilla, Lévai Ildikó, Kozmér Alexandra

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink