• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Keresik az ország legfittebb munkahelyét

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Ön is szeretne rész venni a Legfittebb Munkahely Felmérésben, vagy nevezné munkahelyét?

Idejét múlttá vált a felfogás, miszerint az egészségfejlesztés az egyének önnön érdeke és a magánélet részét képezi. Ehelyett az egészség érdekében tett, gazdasági megfontolású, hatékony beruházások korszakát éljük. A 2013-ban ingyenes Legfittebb Munkahely Felmérés által a magyarországi vállalatok pontos képet kaphatnak munkavállalóik egészségi állapotáról, ezáltal munkaszervezetük egészének fittségi állapotáról - tudatták felhívásukban a szervezők.

Napjainkra a magyarországi munkáltatók számára is fontossá vált a kérdés, hogy az egészségfejlesztés hogyan befolyásolja a munkahelyi teljesítményt. A Legfittebb Munkahely Felmérés és Díj alapító csapata, mint az egészséges, aktív életmód elkötelezett hívei, azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy egy olyan hiánypótló, komplex eszközt hoznak létre, amely a munkáltatókon keresztül ösztönzi a lakosságot a rendszeres és változatos testmozgásra, ugyanakkor a mérhetőség alapkövetelményének is eleget tesz.

A Legfittebb Munkahely Felmérés a magyarországi lakosság munkavállalói rétegének szabadidős-sportolási szokásait, valamint a munkahelyi egészségmerőzés és testmozgás támogatási szokásokat vizsgálja. Olyan szociológiai vizsgálatsorozat, mely arra hivatott, hogy a magyarországi munkaerőpiac egészségi állapotát, mozgáskultúráját megismerje. Feltárja a fejlesztendő területeket, és további testmozgásra ösztönözze az alkalmazottakat.

A kutatás célja, hogy elismerjék a versenyképességről összetetten és felelősen gondolkodó, a rendszeres sportolást támogató vállalatok és dolgozók teljesítményét. A Felmérésben résztvevő vállalatok azon túl, hogy pontos képet kaphatnak munkaszervezetük egészének fittségi állapotáról, megismerhetik jelenlegi helyzetüket és piaci pozíciójukat ezen a területen is.

A 2013-ban ingyenes program, melyhez bármely vállalat csatlakozhat, a munkavállalók valamennyi csoportjára alkalmazható.
Ha Ön is szeretne rész venni a Legfittebb Munkahely Felmérésben, vagy nevezné munkahelyét, tájékozódjon a Felmérés weboldalán.