• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A pécsi orvosképzés jövőjéről

Egészségpolitika 2020.02.08 Forrás: univpecs.com
A pécsi orvosképzés jövőjéről

A jelentős infrastrukturális fejlesztés az, ami a korszerű, minőségi képzés lehetőségét biztosítja.

A pécsi orvosképzés közeli és távolabbi jövőjéről, a folyamatban lévő fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót az ÁOK dékánja, Prof. Dr. Nyitrai Miklós hagyományteremtő szándékkal február 4-én az Általános Orvostudományi Kar Dékáni tanácstermében, melyet az emelt szintű szerkezetkész új elméleti és oktatási tömb bejárása követett - tudósított az egyetemi portál.

Az Általános Orvostudományi Karon a közel 3500 fős hallgatói létszámot jelenleg egy 800 fő körüli oktató tanítja, utóbbiak számát 100-130 fővel szeretnék bővíteni. A tanítási feladatok egy részét külföldi szakemberek látnák el, amely elősegítené az intézmény további előre lepését. A létszámnövekedéssel, az oktatás formai és tartalmi fejlesztésével, valamint a nemzetközi kapcsolatok bővítésével párhuzamosan szükségszerűvé vált a campus korszerűsítése, fejlesztése is. Ugyanakkor a dékán hangsúlyozta, hogy ez a jelentős infrastrukturális fejlesztés az, ami a korszerű, minőségi képzés lehetőségét biztosítja.

A fejlesztések első lépéseként MVP-támogatásból, a város és az egyetem közös projektjéből, a kormány finanszírozásából épül a modern szemléletű, 11 ezer négyzetméternyi új elméleti és oktatási tömb, ahova a főépületből négy intézet költözik. Nagyságrendileg ez egy 11 milliárdos beruházás, amely a Janus Pannonius Klinikai Tömb és az új épület közötti park felújítása, az oktatási műszerpark, valamint a campus területén található óvoda fejlesztése is hozzá tartozik.

„Az ÁOK erős kar, amit oktatunk, az jó, ahogyan oktatjuk, az folyamatos fejlesztésre szorul. Az oktatási módszereink korszerűsítésével a hallgatók segítése a cél, hogy még jobb orvosokat, kutatókat képezzünk. Az új épületben még nagyobb hangsúlyt helyeztünk a közösségi terekre, hiszen ezt igénylik a hallgatók. Ez úgy gondolom, fontos és időszerű, hiszen egyre többen tanulnak itt. A célunk, hogy a hallgatóink és oktatóink még inkább büszkék lehessenek, hogy itt tanulnak, itt dolgoznak” – ismertette Nyitrai Miklós dékán a karon megfogalmazódott képzésfejlesztési elképzeléseket. Továbbiak a teljes beszámolóban

Legolvasottabb cikkeink