Ahhoz, hogy minél egészségesebb legyen a társadalom, törekedni kell arra, hogy emelkedjen a halfogyasztás mértéke.
Tíz százalékkal, 6,5 kilogrammra nőtt az egy főre jutó éves halfogyasztás Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek délutáni Híradójában. Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője (AMC) pénteken értékelte a "Kapj rá!" elnevezésű, a halfogyasztást népszerűsítő kampány eddigi tapasztalatait. A kampány keretében az elmúlt két évben 70 ezer emberrel kóstoltatták meg a legfinomabb halételeket és mutatták meg milyen fejlődésen ment keresztül a halgasztronómia.
A szakember fontos eredménynek nevezte a hal áfájának 5 százalékra mérséklését, ami a piaci pozíciókat javítani tudta. Ezzel együtt fontos célkitűzésnek nevezte az egészséges társadalomra való törekvést. Ehhez - mint vélekedett - hozzájárulhat az a törekvés, hogy a teljes húsfogyasztáson belül emelkedjen a halfogyasztás mértéke.