• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Megújult kórházi patika, modern gyógyszerelés

Egészségpolitika Forrás: Weborvos
Megújult kórházi patika, modern gyógyszerelés

A hatvani kórház betegei többszörös szakmai és minőségbiztosítási ellenőrzést követően kapják meg gyógyszerüket.

A betegbiztonság növelését célzó fejlesztés zajlott le a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben, amely az EFOP pályázatban 199,81 millió forint európai uniós támogatást kapott. A projekt részeként március 21-én átadták a megújult gyógyszertárat és egy, a XXI. század igényeinek megfelelő gyógyszerelő rendszert.

Az átadón Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a megvalósításban. Hangsúlyozta büszke a kórházra, az abban dolgozókra, hiszen a meghatározott irányvonalak mentén mindig a legoptimálisabb fejlesztéseket tudják megvalósítani. Az optimális és biztonságos gyógyszerkiszerelés mellett napjainkban nagy jelentősége van a megtakarítások elérésének is. A betegbiztonság egyik fontos pillére a higiénia: a projektnek köszönhetően az orvosok, nővérek például úgy tudnak kezet fertőtleníteni, hogy nem kell érinteniük az adagolót. A fejlesztések nem állnak meg, az intézmény a jövőben is számíthat ránk – hangsúlyozta Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Ladányi Márta helyettes államtitkár beszédében ismertette az EFOP-2.2.8-17 Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben című felhívás jelentőségét az egészségügyi ágazatban. Örömét fejezte ki a kórházban megvalósult fejlesztés kapcsán és részletezte az elmúlt időszak fejlesztéseinek eredményeit a kórházban. Kiemelte, hogy hamarosan indulhat az új mentőállomás építése a kórház területén, mely fontos előrelépést jelent a sürgősségi betegellátásban.

A kórház valamennyi fejlesztése a betegekért, a gyógyítás érdekében valósul meg, hangsúlyozta dr. Stankovics Éva főigazgató köszöntőjében. A projektben megvalósult innovatív fejlesztés eredményeként minimalizálták a gyógyszertévesztés lehetőségét a XXI. századi technikának köszönhetően. A legfontosabb célkitűzés a betegbiztonság fokozása, az innovatív technológia bevezetése és a hatékonyság növelése volt.

Dr. Hegedűs Melinda, a kórház főgyógyszerésze miután ismertette az automata működését, s elmondta, hogy kisvárosi kórházként az országban a hatvani kórház intézeti gyógyszertára a negyedik, amely az új gyógyszerelési kultúrát bevezethette a mindennapi betegellátás során. Elmondta, hogy a rendszer túl van a sikeres próbaüzemen, és jelenleg már napi 65 ágyon gyógyszerelnek az új technológiával. A rendszer igazi nyertesei a betegek, mert többszörös szakmai és minőségbiztosítási ellenőrzést követően kapják a számukra elrendelt terápiát.

Legolvasottabb cikkeink