• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Újabb oltási akció indul januárban

Egészségpolitika 2022.01.05 Forrás: MTI
Újabb oltási akció indul januárban

101 kórházi oltóponton és további 115 járási helyszínen csütörtök és péntek délután, valamint szombaton várják az oltást kérőket.

Újabb oltási akció indul januárban - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján. György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, azt mondta: a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát.

Az államtitkár azt nevezte célnak, hogy minél nagyobb átoltottságot és így minél erősebb védettséget tudjanak elérni a járvány esetleges újabb hullámainak kitörése előtt. Előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet részt venni az akcióban - emelte ki.

György István közölte, hogy 101 kórházi oltóponton és további 115 járási helyszínen várják a jelentkezőket, mind az öt típusú vakcina elérhető lesz. Elsősorban a még oltatlanokat várják, valamint azokat, akik esetében legalább négy, de legfeljebb hat hónap telt el az alapimmunizáció óta. Fontos, hogy minél többen felvegyék a vakcinát - hangoztatta az államtitkár.

Kiemelte: a háziorvosokat is arra kérik, hogy januárban a rendelési idejükön kívül legalább egy péntek délután és egy szombaton tartsanak oltási napot.

A központi oltóhelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 2 órától 6-ig, szombatonként délelőtt 10-től délután 6-ig zajlik az akció - közölte György István. A helyszínekről a koronavirus.gov.hu oldalon lehet tájékozódn

Az államtitkár sikereseknek nevezte az eddigi oltási akciókat. Emlékeztetett, hogy korábban kétszer is meghosszabbítottak egy először egyhetesre tervezett hasonló akciót. Végül 3 hét alatt több mint 1,4 millió vakcinát adtak be, az oltások 12 százaléka volt első, 7 százaléka második, több mint 80 százaléka pedig harmadik.

György István fontosnak nevezte, hogy a harmadik oltást is kérjék az emberek. Senki ne bízzon benne, hogy kellő védettséget biztosít neki az, hogy átesett a betegségen. Gyógyulás után is ajánlott felvenni a teljes oltási sort - mondta az államtitkár.

Legolvasottabb cikkeink